Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλό άλμα για τις πωλήσεις της e-food στην Ελλάδα

Mε κύκλο εργασιών 5 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2021 η DMart Greece. Άλμα στα έσοδα της εταιρείας διανομών του ομίλου Go Delivery στα 42,4 εκατ. ευρώ.

Διπλό άλμα για τις πωλήσεις της e-food στην Ελλάδα

Ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο ο τζίρος της DMart, θυγατρικής της Delivery Hero στην Ελλάδα, η οποία λειτουργεί το διαδικτυακό κατάστημα ψιλικών και ειδών supermarket "efood market", ενώ άλμα καταγράφουν οι πωλήσεις της Go Delivery, εταιρείας υπηρεσιών διανομής του ομίλου.

Το 2021 τα έσοδα της Go Delivery αυξήθηκαν σχεδόν 6,5 φορές για να διαμορφωθούν σε 42,4 εκατ. ευρώ από 6,6 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ως αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης του αριθμού των υπηρεσιών διανομής που εκτελέστηκαν. Σημειώνεται ότι τα συγκριτικά μεγέθη για τη χρήση 2020 έχουν αναθεωρηθεί από αλλαγή που επέφερε μεταβολή της λογιστικής πολιτικής στην πρόβλεψη αποζημίωσης προσωπικού, αλλά η εικόνα στα βασικά μεγέθη δεν αλλάζει. Ενδεικτική είναι η αύξηση των καθαρών κερδών σε 1,3 εκατ. ευρώ από 169 χιλ. ευρώ το 2020, με βάση την αναθεώρηση (143 χιλ. ευρώ δημοσιευμένα) ενώ το ΔΣ προτείνει διανομή μερίσματος 1,4 εκατ. ευρώ.

Είναι σαφές ότι η ενεργειακή κρίση και οι εξελίξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον δεν έχουν επηρεάσει την Go Delivery, ενώ ανθεκτικές αποδεικνύονται και οι άλλες δραστηριότητες της πλατφόρμας efood, αν και αναμένονται τα αποτελέσματα της Online Delivery που θα αποτυπώνουν τα έσοδα από προμήθειες, υπηρεσίες marketing κ.ο.κ..

Σχετικά με την Delivery Hero Dmart Greece, που αναπτύσσει το efood market, έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, το 2021, με κύκλο εργασιών 5,15 εκατ. ευρώ και εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους 3,34 εκατ. ευρώ. Για αμοιβές υπηρεσιών delivery πλήρωσε 2,6 εκατ. ευρώ, για αγορές εμπορευμάτων 4,6 εκατ. ευρώ και μαζί με άλλες λειτουργικές δαπάνες τα συνολικά έξοδα της εταιρείας ανήλθαν σε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 3,26 εκατ. ευρώ μετά από διαδοχικές αυξήσεις που ακολούθησαν την ίδρυσή της με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 300 χιλ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 όρισε το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Ακρίνο, πρόεδρο, τους αδελφούς Κωνσταντίνο-Πέτρο και Νικόλαο-Επαμεινώνδα Κυρκίνη, που μοιράστηκαν τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, τον David Pieter-Jan Vandepitte, αντιπρόεδρο και τον Emmanouel Francois Jean-Claude Laurent Thomassin μέλος.

Η Dmart ήρθε στην Ελλάδα από την Delivery Hero για να ενισχύσει τη στρατηγική της πλατφόρμας efood στον κλάδο του quick commerce. Σε συνδυασμό δε με την ενσωμάτωση των θυγατρικών του ομίλου Μούχαλη -που εξαγόρασε η Delivery Hero πριν από περίπου ένα χρόνο- εξυπηρετούνται συνέργειες στον όμιλο που απέκτησε πρόσβαση σε δίκτυο άνω των 40 dark stores, άνω των 400 σημείων, από χονδρική και hubs μέχρι περίπτερα, mini market αλλά και στο marketplace e-kiosky’s.

Σήμερα το efood είναι η Νο1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα με δίκτυο 20.000 καταστημάτων σε 100 πόλεις της Ελλάδας - από εστιατόρια και καφέ μέχρι μανάβικα, ιχθυοπωλεία, mini market, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v