Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: 3+1 προσφορές στον διαγωνισμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Φάκελο διεκδίκησης του έργου, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, κατέθεσαν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Αυτόνομες προσφορές από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ. Από κοινού Μυτιληναίος-Ιντρακάτ.

Ελληνικό: 3+1 προσφορές στον διαγωνισμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Το ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων προσέλκυσε ο διαγωνισμός της Lamda Development με αντικείμενο την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Iντρακάτ, ενώ ο ανάδοχος του έργου προβλέπεται να αναδειχθεί έως το τέλος του 2022.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development, οι εργασίες κατασκευής υπολογίζεται να εκκινήσουν εντός του α’ εξαμήνου του 2023 και να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2024. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται έως τα 120 εκατ. ευρώ και αφορά σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου, κλειστά προπονητήρια, πισίνες κολύμβησης αλλά και ξενώνα διαμονής αθλητών.

Πέραν της αναζήτησης κατασκευαστικού ομίλου, η Lamda Development διαπραγματεύεται επίσης τη σύναψη συμφωνιών με αθλητικούς συλλόγους και ακαδημίες, προκειμένου να λειτουργήσουν και ως operators των εγκαταστάσεων στη φάση ολοκλήρωσής τους.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έλαβε τη σχετική έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Αττικής μέσα στην Άνοιξη αλλά και από το ΥΠΕΝ τον περασμένο Ιούλιο, ενώ μέσα στον Αύγουστο εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, την οποία υπογράφουν η ΔΕΚΑΘΛΟΝ και το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΣΠΑ DESIGN.

Πέραν των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως το τέλος του έτους αναμένονται τρεις διαγωνισμοί για μερικές εκ των σημαντικότερων αναπτύξεων της πρώτης 5ετούς επενδυτικής φάσης. Ειδικότερα, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς αναμένονται οι διαγωνισμοί για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της Λεωφ. Βουλιαγμένης (προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ), για το εμπορικό κέντρο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το Marina Galleria (προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ) αλλά και για τον Πύργο Μικτής Χρήσης, επένδυση που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και αφορά τη συνεπένδυση της Lamda Developemnt και της Brook Lane Capital, η οποία θα ελέγχει το 70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v