Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Handelsblatt: Μεγάλη η ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα

«Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα.

Handelsblatt: Μεγάλη η ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα

«Η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά», αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel & Völkers στην Ελλάδα. «Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα.

Ενώ σύμφωνα και με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων αυξήθηκαν κατά 61% στα 788 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι φέτος θα εισρεύσουν 1,7 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό. Αυτό θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 1,45 δισεκατομμυρίων από το 2019.

Η αυξανόμενη ζήτηση οφείλεται και στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει η Handelsblatt. «Μετά τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούν τώρα την ασφάλεια του δικού τους παραθεριστικού ακινήτου».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v