Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανευρωπαϊκή πρωτιά κέρδισε η Βασιλίτσα

Στα Γρεβενά βρίσκεται το πιο οικονομικό ευρωπαϊκό χιονοδρομικό κέντρο, σύμφωνα με την πύλη κρατήσεων ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές Holidu.

Πανευρωπαϊκή πρωτιά κέρδισε η Βασιλίτσα

Στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο οικονομικούς προορισμούς για σκι στην Ευρώπη βρέθηκε η Ελλάδα, με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά να κατατάσσεται ως το φθηνότερο της Γηραιάς Ηπείρου, αφήνοντας πιο πίσω άλλους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όπως το Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με έρευνα της πύλης κρατήσεων ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές Holidu, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με μέσο όρο τα 36 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται η κάρτα σκι και η διαμονή, αναδείχθηκε ο πιο οικονομικός ευρωπαϊκός προορισμός για τους λάτρεις του χειμερινού αθλήματος. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική έρευνα, «η Βασιλίτσα βρίσκεται στα βόρεια και φτάνει σε υψόμετρο 2.249 μέτρων, προσφέροντας 16 πίστες σκι στους 60.000 ετήσιους επισκέπτες της. Η Βασιλίτσα διαθέτει 7 αναβατήρες, μεταξύ των οποίων και παιδικούς, καθιστώντας το χιονοδρομικό κέντρο εύκολα προσβάσιμο για οικογένειες».

Την πεντάδα με τους πιο οικονομικούς προορισμούς για σκι συμπληρώνουν 4 χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας, με τις γαλλικές Αλπεις να έχουν την τιμητική τους. Το Gresse en Vercors, με μέσο ημερήσιο κόστος ανά άτομο τα 38 ευρώ και 26 πίστες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ το Seyne - Le Grand Puy, ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στα ορεινά σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, ακολουθεί στην τρίτη θέση με 39 ευρώ ημερήσιο κόστος ανά άτομο. Το Autrans - La Sure, επίσης στη Γαλλία, είναι τέταρτο στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς για σκι στην Ευρώπη, με μέσο κόστος επίσης τα 39 ευρώ, ενώ στα 40 ευρώ διαμορφώνεται η μέση ημερήσια τιμή στο χιονοδρομικό κέντρο Artouste, στη γαλλική πλευρά των Πυρηναίων.

Το Μπόροβετς της Βουλγαρίας, με κόστος 68 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, κατατάσσεται στην 52η θέση της ευρωπαϊκής λίστας, ενώ το Μπάνσκο, επίσης στη Βουλγαρία, βρίσκεται στην 63η θέση με 71 ευρώ.

Στον αντίποδα, την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης ως ο πιο ακριβός προορισμός για σκι καταλαμβάνει το Ζερμάτ της Ελβετίας, με το μέσο κόστος να ανέρχεται στα 248 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Ακολουθούν δύο ακόμη ελβετικοί προορισμοί, τα βουνά Eggli και Videmanette στη δεύτερη θέση με τους πιο ακριβούς προορισμούς για σκι στην Ευρώπη, αφού το κόστος διαμορφώνεται στα 231 ευρώ, καθώς και το La Tzoumaz στην τρίτη θέση, με μέσο κόστος τα 229 ευρώ.

Για την έρευνα αξιολογήθηκαν οι τιμές όλων των χιονοδρομικών κέντρων στην Ευρώπη με πίστες άνω των 20 χιλιομέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v