Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου για υποκλοπές: Πιστεύω ότι το αίσθημα τήρησης των θεσμών είναι αντιληπτό απ’ όλους

«Η Δικαιοσύνη θα αποσαφηνίσει τα πάντα εντός του Συντάγματος και των νόμων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι πρώτες πιστώσεις για το market pass θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου.

Οικονόμου για υποκλοπές: Πιστεύω ότι το αίσθημα τήρησης των θεσμών είναι αντιληπτό απ’ όλους

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους, οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως υπαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους», σχολίασε και συνέχισε: «Έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή τοποθέτηση στην υπόθεση, όσον αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, τα ρυπαρά δίκτυα, το σκέλος αυτών που -εκτός πλαισίου- διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και αυτό θα έρθει στην επιφάνεια με εκείνους που προνομιακά και συστηματικά τους διοχετεύουν αυτό το υλικό, από την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν ήταν γνώστες οποιουδήποτε τέτοιου υλικού»

Αν γινόντουσαν αυτά τα πράγματα, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «οφείλουμε να ψάξουμε, ανάμεσα και στα υπόλοιπα, ποια η προνομιακή σχέση μεταξύ εκείνων που εκτός πλαισίου διενεργούσαν αυτού του είδους τα πράγματα και εκείνων που εμφανίζονται να έχουν στα χέρια τους αυτά τα στοιχεία σήμερα. Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα μείνει στο σκοτάδι, η Δικαιοσύνη θα αποσαφηνίσει τα πάντα μέσα στο πλαίσιο που το σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν… Σε εξέλιξη είναι ανοιχτή διαδικασία έρευνας για την υπόθεση, η κυβέρνηση θα περιμένει τα αποτελέσματα και θα τοποθετηθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε το ερώτημα: «Μήπως ήρθε η ώρα ο κ. Τσίπρας να μιλήσει και για κάποια άλλα πράγματα που παραμένει παρατεταμένα σιωπηλός; Έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες που υπήρξε μια ένορκη καταγγελία χωρίς κουκούλες για βαλίτσες με χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σιωπά. Έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας sms που υπαγόρευαν την μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών. Υπάρχει ένας κωδικός Α2 που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα ποιος είναι. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί. Η σιωπή πολλές φορές δείχνει συναίνεση».

Για το θέμα των υποκλοπών, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «ο πρωθυπουργός μίλησε από την πρώτη στιγμή. Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσαν αυτά που είπε, άλλοι να μην καλύφθηκαν, άλλοι μπορεί να έχουν άλλα σενάρια στο μυαλό τους, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από την πρώτη στιγμή , ανταποκρίθηκε θεσμικά ώστε οι διαδικασίες να γίνουν όπως έπρεπε, πήρε πρωτοβουλίες. Τον κ. Τσίπρα τον ψάχνουμε, σήμερα τον είδαμε να ξανασχολείται με θέματα Δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς για την απογευματινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το τι θα της πει για το θέμα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα έχει αυστηρά προδιαγεγραμμένες διαδικασίες και ρόλους για όλους. Πιστεύω ότι το αίσθημα τήρησης των θεσμών είναι αντιληπτό απ’ όλους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο market pass που μπαίνει σε εφαρμογή από τον ερχόμενο μήνα, «εκτιμάται περί τα 600 εκατομμύρια, τα οποία προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων που έχουν τα διυλιστήρια. Όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ενίσχυση θα ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια, που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Οι πρώτες πιστώσεις θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου για όσους πολίτες κάνουν την αίτησή τους έως τις 28 Φεβρουαρίου», τόνισε.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις υποσχέσεις που έδωσε στους συνταξιούχους, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αιγάλεω: «13η σύνταξη 900 εκατομμύρια ευρώ, αναδρομικά 2,5 δισ. ευρώ, προσωπική διαφορά, έργο της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, 1,1 δισ.. Σε ορίζοντα τετραετίας, μόνο αυτά που είπε χθες στο καφενείο, αθροίζουν μια μαύρη τρύπα 10,5 δισ. ευρώ. Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να μας πει ούτε από που θα καλυφθεί αυτό το ποσό, ούτε ποιοι νέοι φόροι θα μπουν, ούτε ποιες από τις δαπάνες θα περικοπούν. Σε αυτά ο κ. Τσίπρας, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν μας έκανε σοφότερους. Η παρουσία του, όμως, ήταν αποκαλυπτική. Όχι μόνο για τον ασυγχώρητο μαυρογιαλουρισμό που επέδειξε. Αλλά και γιατί μας θύμισε ότι υπήρξε ολετήρας για τους συνταξιούχους και τη ζωή τους την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v