Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 17 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση Fruitlogistica

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 Β2Β συναντήσεις. Μεταξύ των συμμετεχόντων και ο υφ. Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Με 17 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση Fruitlogistica

Με τη συμμετοχή 17 ελληνικών εταιρειών, ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ελλάδος από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), στη Διεθνή Έκθεση Fruitlogistica, η οποία διεξήχθη στο Βερολίνο, από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών του κλάδου (Τυποποιητές, έμποροι και παραγωγοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών), καθώς και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν πάνω από 1.000 Β2Β συναντήσεις και είχαν την ευκαιρία να κάνουν επαφές με εκπροσώπους από αγορές- στόχους. Από τις επαφές αυτές διαπιστώθηκε η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών και επιβεβαιώθηκε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιρειών του κλάδου και τη διείσδυσή τους σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού, αλλά και στην αγορά της Γερμανίας, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή Fruitlogistica επισκέφτηκαν πάνω από 63.000 άτομα προερχόμενα από 140 χώρες, ενώ υπήρξαν συνολικά 2.610 εκθέτες από 92 χώρες.

Την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, (φωτ.) ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ, κ. Χρήστος Κρομμύδας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του OKAA, κ. Απόστολος Αποστολάκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v