Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως στην εξαγορά της φαρμακευτικής GAP από την Innovis Pharma

Βάσει του deal που ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η INNOVIS αποκτά τα απαραίτητα δικαιώματα-άυλα περιουσιακά στοιχεία για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που επί του παρόντος εμπορεύεται η GAP

Πράσινο φως στην εξαγορά της φαρμακευτικής GAP από την Innovis Pharma

Στις 5 Μαΐου 2023, σε συνεδρίαση της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 817/2023 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία INNOVIS PHARMA AEBE επί τμήματος της εταιρίας Βμε διακριτικό τίτλο GAP S.A., κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Κύριο αντικείμενο δραστηριότητας της INNOVIS είναι η εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, η προώθηση τους για λογαριασμό τρίτων καθώς και η εμπορία καλλυντικών προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας. Η GAP δραστηριοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών και βιταμινούχων σκευασμάτων καθώς και συμπληρω­μάτων διατροφής.

Δια της συγκέντρωσης, η INNOVIS αποκτά τα απαραίτητα δικαιώματα-άυλα περιουσιακά στοιχεία για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που επί του παρόντος εμπορεύεται η GAP.

Η συγκέντρωση έχει οριζόντια διάσταση, αφορώσα επιμέρους σχετικές αγορές φαρμακευτικών σκευασμάτων. Παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η ΕΑ έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v