Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 20 Ιουνίου το Athens ESG Forum 2023

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, σε επενδυτές και σε όσους επιθυμούν να μάθουν πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας και ESG στις επιχειρήσεις.

Στις 20 Ιουνίου το Athens ESG Forum 2023

Το Athens ESG Forum, το καθιερωμένο συνέδριο της Boussias για τα κριτήρια ESG, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 20 Ιουνίου (9πμ-6μμ, Sofitel Athens Airport) και προσεγγίζει ολιστικά το ζήτημα της μετάβασης σε ένα οικονομικό και επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, σε επενδυτές και σε όσους επιθυμούν να μάθουν πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας και ESG στις επιχειρήσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν μέσω ομιλιών και πάνελ συζήτησης, είναι η κοινοτική οδηγία CSRD, τα οφέλη από την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπιση του ρίσκου μετάβασης στο οικονομικό μοντέλο με κριτήρια βιωσιμότητας.

Πέντε ESG experts παγκοσμίου φήμης και περισσότεροι από 30 ομιλητές

Ο Sasja Beslik είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους thought leaders στο sustainable finance και το impact investing, και βοήθησε καταλυτικά στην άνοδο των επενδύσεων ESG στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Josep Bohigas είναι ένας από τους κορυφαίους urban sustainability experts στον κόσμο, και αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός δικαιότερου βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος. Διευθυντής του agency που είναι υπεύθυνο για τον στρατηγικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια της Βαρκελώνης.

Η Fatima Hadj είναι αναγνωρισμένη expert σε θέματα ESG και κλιματικής αλλαγής. Είναι Climate Investment Strategist στην HSBC AM, ενώ προεδρεύει στην επιτροπή του PRI για ESG κριτήρια σε δάνεια και δομημένα προϊόντα.

Η Anais Labigne είναι senior associate στην Sustainalytics, μέλος του επενδυτικού κολοσσού Morning Star, και ένας από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς αξιολόγησης βιωσιμότητας επιχειρήσεων με κριτήρια ESG στον κόσμο.

Ο Dr. Karsten Machholz είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους 10 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στα θέματα sustainable procurement στον κόσμο.

Το 3o Athens ESG Forum διεξάγεται σε επιστημονική συνεργασία με το CSR Hellas, και υποστηρίζουν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο ΣΕΒ, η ΕΣΕΕ, το EBEA, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ) και η ACFE Greece.

Η EY Ελλάδος είναι ο μεγάλος χορηγός και η Tekmon χορηγός. Χορηγός επικοινωνίας, η Globa Sustain. Πληροφορίες για το συνέδριο στο www.athens-esg-forum.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v