Νέα γενιά ψηφιακών υπηρεσιών σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση έργου με αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογής για την παροχή e-learning υπηρεσιών.

Νέα γενιά ψηφιακών υπηρεσιών σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Οι τεχνολογίες της επόμενης mobile Internet,5G, HPC, IoT, Cloud θα οδηγήσουν το ελληνικό δημόσιο σε νέα γενιά υπηρεσιών, τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τις επιχειρήσεις βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση και μειώνοντας στο ελάχιστο την ταλαιπωρία.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, τεχνολογικός φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισε τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση – GR digiGOV innoHUB», στο πλαίσιο του Digital Europe Programme, και συγκεκριμένα μία σύμβαση μίσθωσης έργου με αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογής για την παροχή elearning υπηρεσιών.

Αντικείμενο του έργου

Η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. υλοποιεί το έργο «Ευρωπαϊκός Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV innoHUB».

Σκοπός του έργου είναι να ενισχύσει τη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπηρεσιών του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες (mobile Internet,5G, HPC, IoT, Cloud) και το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό των συνεργαζομένων φορέων.

Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας και στην αξιοποίηση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως πλατφόρμας ψηφιακού μετασχηματισμού και στη μετεξέλιξη του Δημοσίου σε επενδυτή και αγοραστή καινοτόμων λύσεων.

Με πυρήνα το εργαστήριο digiGOV Lab θα παρέχει υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ταχεία ανάπτυξη καινοτόμων και αποδοτικών ψηφιακών λύσεων, που αξιοποιούν τις προηγμένες ΤΠΕ, με ευέλικτες και απρόσκοπτες συνεργασίες ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών.

Περιγραφή του έργου

Ο επιλεχθείς συμβασιούχος θα αναλάβει τα ακόλουθα καθήκοντα:

  • Εγκατάσταση και παραμετροποίηση εκπαιδευτικής πλατφόρμας τηλεκατάρτισης για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας -GR Digital Innovation Hub
  • Δημιουργία και ανάπτυξη ειδικού theme με στόχο την προσαρμογή της εμφάνισης της πλατφόρμας
  • Διαμόρφωση των διεπαφών χρήστη (UI) στο περιβάλλον της πλατφόρμας
  • Ενσωμάτωση μηχανισμού SSO για την αυθεντικοποίηση των χρηστών της πλατφόρμας
  • Συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Εγκατάσταση εργαλείου για προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Διενέργεια δοκιμών και ελέγχων (end-to-end testing) για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας της πλατφόρμας
  • Ανάπτυξη μηχανισμού για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας (backups)

Ο ιδανικός υποψήφιος διαθέτει δυναμικό και υπεύθυνο χαρακτήρα με άριστες ικανότητες επικοινωνίας και με ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη γνώσεων και ικανοτήτων. Θα πρέπει να διακρίνεται από ομαδικό πνεύμα και ικανότητα συνεργασίας σε ετερογενή ομάδα. Θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά δικτυακά και υπολογιστικά συστήματα σήμερα, και να συμμετέχει στην εκτέλεση σχετικών δράσεων σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο.

Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι αιτήσεις συμμετοχής που θα έχουν ημερομηνία παραλαβής μέχρι την παραπάνω οριζόμενη ημερομηνία της 17ης Ιουλίου 2023 και ώρα 15:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v