Η ΚτΠ «εκπαιδεύει» στελέχη της σε καινοτομία και... ηγεσία

Αλλάζει τον τρόπο διοίκησης η Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία προχώρησε στην απευθείας ανάθεση για έργο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ΚτΠ «εκπαιδεύει» στελέχη της σε καινοτομία και... ηγεσία

Ένα νέο τρόπο διοίκησης που θα βοηθήσει την Κοινωνία της Πληροφορίας στο νέο περιβάλλον εργασίας που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες και ταχύτητά του, απαιτούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, προωθεί η ΚτΠ.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί μια «δυναμική» ηγετική ομάδα με την απευθείας ανάθεση, για το έργο «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ηγεσίας για τα στελέχη της ΚτΠ Μ.Α.Ε.», στον Οικονομικό Φορέα με την επωνυμία: «Κουτράκης Ιωάννης - Peopoll».

Αντικείμενο

Το αντικείμενο του έργου είναι να εκπαιδευτούν 40 επιλεγμένα στελέχη της ΚτΠ Μ.Α.Ε. σε δεξιότητες ηγεσίας και αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Μετασχηματισμός & Διαχείριση Αλλαγών (Transformation & Change Management)

Στην ενότητα αυτή τα στελέχη της εταιρίας θα αναπτυχθούν στη δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας, δέσμευσης και ανάπτυξης. Οι πρακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα στελέχη για να προσδιορίσουν έναν σκοπό και να καθορίσουν ένα όραμα για την ομάδα και τον οργανισμό τους με σκοπό τη μεγαλύτερη αφοσίωση και παραγωγικότητα των ανθρώπων τους. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στην ενδυνάμωση των ανθρώπων των ομάδων τους, στην επιτυχημένη εφαρμογή προγραμμάτων αλλαγών (change management) και στην επιρροή μέσω της αποτελεσματικής επικοινωνίας.

2. Ο Ηγέτης που Εμπνέει (Inspirational Leader)

Στη δεύτερη θεματική ενότητα οι συμμετέχοντες θα εργαστούν πάνω στο πώς μπορούν να αυξήσουν την ικανότητά τους να εμπνέουν και να παρακινούν αποτελεσματικά τις ομάδες και τους συνεργάτες τους, για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα διδαχθούν ένα σύνολο από συγκεκριμένες δεξιότητες, στάσεις και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να εμπνεύσουν θετικά στον εργασιακό χώρο.

3. Αναπτύσσοντας Συναισθηματική Νοημοσύνη & Αντοχή (Developing Emotional Intelligence & Resilience)

Οι συμμετέχοντες κατανοούν και εργάζονται στην σημασία των συναισθημάτων και της εν συναίσθησης στον εργασιακό χώρο. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την συναισθηματική νοημοσύνη με στόχο την ανάπτυξη κλίματος θετικής ανατροφοδότησης και αλληλεπίδρασης, καθώς και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά για τη βελτίωση της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της αποδοτικότητας. Επίσης, θα εργαστούν με τους συμμετέχοντες για την κατανόηση και ανάπτυξη της Αντοχής (Resilience), δηλαδή της ικανότητας να «ανακάμπτουν» μετά από αγχώδεις ή δύσκολες εμπειρίες.

4. Απομακρυσμένη Ηγεσία (Remote Leadership)

Σε αυτή τη θεματική ενότητα θα μιλήσουν για την Ηγεσία Απομακρυσμένης Ομάδας (Remote Leadership). Θα καλυφθούν σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένα ηγέτης για να μπορέσει να διοικήσει και να ηγηθεί σε ομάδα που εργάζεται από απόσταση. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει πολλές πρακτικές ιδέες που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα, καθώς και εκπαίδευση πάνω σε θέματα όπως η επικοινωνία, η διαχείριση απόδοσης, τα κίνητρα, η δέσμευση και πολλά άλλα, που θα πρέπει οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν για να μπορέσουν να ηγηθούν στο νέο περιβάλλον εργασίας που έχει διαμορφωθεί.

Μέσα από τις παραπάνω ενότητες θα υπάρχει η δυνατότητα να εργαστεί ο Ανάδοχος με τους συμμετέχοντες πάνω στα θέματα του νέου εργασιακού περιβάλλοντος, την παρακίνηση, τις διαφορετικές γενιές εργαζομένων και πως επηρεάζονται από τα διαφορετικά στυλ ηγεσίας, το ρόλο της κουλτούρας σε έναν οργανισμό, την αξιολόγηση της απόδοσης και πολλά άλλα σχετικά με το αντικείμενο του έργου.

Σκοπιμότητα

Σκοπός του παρόντος έργου είναι να προετοιμάσει 40 επιλεγμένα στελέχη της ΚτΠ Μ.Α.Ε. για το νέο περιβάλλον εργασίας και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που θα αποτελέσουν το κλειδί της επιτυχημένης ηγεσίας στο νέο περιβάλλον εργασίας που διαμορφώνεται. Επίσης, θα ενδυναμώσει την λειτουργία των ομάδων των συμμετεχόντων μέσα από την διαμόρφωση κοινού κώδικα επικοινωνίας και συνεργασιών που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων.

Το έργο αφορά περίπου 25 στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης (Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές και Προϊστάμενοι τμημάτων), καθώς και 15 στελέχη που θα επιλεγούν με τα κάτωθι κριτήρια:

  • έχουν τις δυνατότητες να προωθηθούν στο κοντινό μέλλον σε θέσεις ευθύνης και η κατάρτισή τους με νέες δεξιότητες θα τους βοηθήσει να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα μελλοντικά τους καθήκοντα
  • επιτελούν εξαιρετικά σημαντικό έργο για την αποτελεσματικότητα του οργανισμού και Θα εφοδιαστούν με νέες δεξιότητες ως μέρος του πλάνου διακράτησης και κινητοποίησής τους
  • θα παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα ως ανταμοιβή και αναγνώριση της απόδοσης και συνεισφοράς τους στον οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v