Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοέμβριο ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση «χακί» ακινήτου-φιλέτου

Με χαμηλότερο τίμημα βγαίνει σε διαγωνισμό η έκταση στην Πέρδικα της Αίγινας από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ενδιαφερόμενοι και ο άγονος διαγωνισμός.

Νοέμβριο ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση «χακί» ακινήτου-φιλέτου

Με χαμηλότερο τίμημα θα επιχειρήσει να βρει επενδυτή για το ακίνητο-φιλέτο που διαθέτει στην Πέρδικα της Αίγινας η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Η νέα απόπειρα αξιοποίησης του ακινήτου που κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δυνάμει επενδυτών έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα για τις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, την πρόθεσή της να μισθώσει το συγκεκριμένο «χακί» ακίνητο έχει γνωστοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ελληνική ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), η οποία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο των υπό εκμετάλλευση ακινήτων της ξενοδοχειακές μονάδες.

Η τιμή εκκίνησης του σχετικού ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει οριστεί στα 750.000 ευρώ ετησίως από 1 εκατ. ευρώ που ήταν το κατ’ ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα την προηγούμενη φορά, ενώ η χρονική διάρκεια της μίσθωσης του ακινήτου, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, ορίζεται σε εξήντα χρόνια.

Η προς εκμίσθωση έκταση των 318 στρεμμάτων, που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Πέρδικα της Αίγινας, είναι ένα από τα «φιλέτα» που διαθέτουν στο portfolio τους οι Ενοπλες Δυνάμεις, με την αρμόδια Υπηρεσία να στοχεύει στην τουριστική αξιοποίηση της έκτασης, σε συνδυασμό με τη δημιουργία θεματικού πάρκου και πολιτιστικού κέντρου. Το συγκεκριμένο οικόπεδο πληροί τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε ένα τουριστικό θέρετρο ήπιας χρήσης, αποτελούμενο από θεματικά πάρκα, ιδιωτικές κατοικίες, ακόμη και πολυτελές κάμπινγκ (glamping). Σημαντικό πλεονέκτημα για την εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου είναι η δυνατότητα που έχει να ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις και να προχωρήσει η εκμετάλλευσή του με όρους fast track.

Αγονος κρίθηκε τελικά ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του ΚΛΑΠ (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου) Μεθάνων, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμυνας, καθώς δεν καταγράφηκε καμία συμμετοχή.

Η ΥΠΑΑΠΕΔ, πάντως, προτίθεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να εξετάσει εκ νέου το ενδεχόμενο μίσθωσης του ακινήτου, χαμηλώνοντας ενδεχομένως το ζητούμενο τίμημα, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό το project. Η τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα του οικοπέδου των 3.305 τ.μ., που διαθέτει 2 κτίρια συνολικού εμβαδού 2.522 τ.μ., είχε προσδιοριστεί στα 9.200 ευρώ, ενώ ο μισθωτής είχε το περιθώριο περαιτέρω οικοδόμησης. Η διάρκεια της μίσθωσης είχε οριστεί στα 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο asset έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν Ελληνες επιχειρηματίες και Τσέχοι επενδυτές. Μάλιστα, πρόθεση των Τσέχων ήταν η αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου, με στόχο τη μετατροπή του σε λουτρόπολη, αντίστοιχου βεληνεκούς με την παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη στη δυτική Τσεχία, Κάρλοβι Βάρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v