Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Τηλεδιάσκεψη για τα επόμενα βήματα του καλωδίου Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ

Συμμετείχαν οι Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ), της Κύπρου (ΔΣΜΚ) και του Ισραήλ (NOGA). Στο επίκεντρο η μελέτη κόστους-οφέλους του έργου.

ΑΔΜΗΕ: Τηλεδιάσκεψη για τα επόμενα βήματα του καλωδίου Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ

Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ και αντικείμενο τα βήματα ωρίμανσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ισραήλ (έργο EKE 3.10.1), που αποτελεί τη δεύτερη φάση του project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτης) - Κύπρου – Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ), της Κύπρου (ΔΣΜΚ) και του Ισραήλ (NOGA), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα γύρω από τη μελέτη κόστους-οφέλους του έργου (CBA), που ωριμάζουν η Κύπρος και το Ισραήλ, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμφωνία διασυνοριακής κατανομής κόστους του project (Cross Border Cost Allocation-CBCA), που θα κληθούν στη συνέχεια να συνάψουν οι Ρυθμιστικές Αρχές των δυο χωρών.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η συγκρότηση τεχνικών ομάδων εργασίας -με συμμετοχή στελεχών όλων των συμμετεχόντων- για τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να δρομολογηθούν τα δυο ορόσημα που προαναφέρθηκαν, στη βάση των δεδομένων που θα λάβουν από τους Διαχειριστές. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ΑΔΜΗΕ και ΔΣΜΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για την παροχή τεχνικών υπηρεσιών από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Ελλάδας προς αυτόν της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v