Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 500 ευρώ το voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Οι γονείς των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους. Ποιους αφορά, όλες οι πληροφορίες για το Μητρώο Επιμελητών.

Στα 500 ευρώ το voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Σε διπλασιασμό του ποσού που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» προχωρά το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη των νέων οικογενειών, όπως επισημαίνει.

Πιο συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Η στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων χρειάζεται συγκεκριμένες δράσεις και όχι καλές προθέσεις. Η αύξηση του ποσού που θα δίνεται στους δικαιούχους του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» είναι ένα ακόμη μέτρο στήριξής τους, επισημαίνεται.

Για περισσότερες πληροφορίες όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr/, να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 π.μ.-8.00 μ.μ. ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Δείτε το έγγραφο με ερωτήσεις-απαντήσεις για το Μητρώο Επιμελητών/τριών στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v