Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 23 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση HOST

Η εκδήλωση έλαβε χώρα 13-17 Οκτωβρίου στο Μιλάνο. Η ελληνική συμμετοχή υποστηρίχθηκε από την Enterprise Greece και περιλάμβανε εταιρείες από το χώρο της κατασκευής επαγγελματικού εξοπλισμού για υπηρεσίες εστίασης.

Με 23 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση HOST

Η Ελλάδα συμμετείχε με 23 εταιρείες στην 43η Διεθνή Έκθεση HOST, η οποία διεξήχθη στο Μιλάνο, από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου 2023, καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ των εθνικών συμμετοχών που έλαβαν μέρος στους τομείς F&B και Hospitality. Η ελληνική συμμετοχή υποστηρίχθηκε από την Enterprise Greece και περιλάμβανε εταιρείες υψηλών προδιαγραφών, από το χώρο της κατασκευής επαγγελματικού εξοπλισμού για υπηρεσίες εστίασης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η HOST MILANO πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από την εταιρεία Rho Fiera Milano και αποτελεί διεθνή κόμβο για τους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται όλα όσα απαιτούνται για να οικοδομηθεί μια επιτυχημένη επιχείρηση, εστιάζοντας κυρίως στις νέες τάσεις και την τεχνολογία. Έχει επίσης καθιερωθεί ως η παγκόσμια πλατφόρμα B2B συναντήσεων για την επαγγελματική φιλοξενία και την επαγγελματική εστίαση, ενώ κατά τη διάρκειά της, παρουσιάζονται βέλτιστες πρακτικές, νέες τάσεις, καινοτόμες πρακτικές.

Στην πρώτη διοργάνωση μετά την πανδημία, συμμετείχαν πάνω από 1.345 εκθέτες προερχόμενοι από 43 χώρες, το 32% εκ των οποίων με διεθνή εμπορική δράση, ενώ σημαντική ήταν η εκπροσώπηση από ΗΠΑ και Ευρώπη. Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσέλευση, καθώς στη διεθνή έκθεση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 180.000 επισκέπτες και αγοραστές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις, εμπορικές συναλλαγές και συμφωνίες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των διοργανωτών, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό περίπτερο κατατάχθηκε 5ο σε επισκεψιμότητα, ανάμεσα σε 166 χώρες.

Η φετινή έκθεση έδωσε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν σημαντικές επαφές και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες, κάτι που επεσήμαναν και οι Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια της Host και οι οποίες στοχεύουν στην καθιέρωση του ελληνικού brand παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο του εξοπλισμού της επαγγελματικής εστίασης, παρά τις κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας και το σκληρό ανταγωνισμό, με εφόδια την τεχνογνωσία και εμπειρία τους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ελληνικό τουριστικό προϊόν, κατάφεραν να πετύχουν μια συνεχώς ανοδική πορεία στις διεθνείς αγορές και να ανακάμψουν δυναμικά μετά τη συμπίεση της κατανάλωσης την περίοδο της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v