Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Μαθιός (ΣΒΑΠ): Αναγκαίες ριζικές μεταρρυθμίσεις για μεγέθυνση της μεταποίησης

Κλειδί η αλλαγή νοοτροπίας και πορείας. Διαρθρωτικές παρεμβάσεις θα απελευθερώσουν τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις μέσα από αλλαγές τόσο στο επενδυτικό όσο και στο επιχειρηματικό περιβάλλον, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός.

Δ. Μαθιός (ΣΒΑΠ): Αναγκαίες ριζικές μεταρρυθμίσεις για μεγέθυνση της μεταποίησης

“Δεν αρκεί να οραματιζόμαστε το μέλλον που μας αξίζει. Πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο που το μέλλον των δυνατοτήτων μας θα γίνει πραγματικότητα. Κλειδί σε αυτή την πολιτική παρέμβαση είναι μια αλλαγή νοοτροπίας και πορείας. Έχουμε ανάγκη σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα απελευθερώσουν τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις μέσα από αλλαγές τόσο στο επενδυτικό όσο και στο επιχειρηματικό περιβάλλον” τονίζει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός, ανάμεσα σε άλλα, στο καθιερωμένο κατ έτος μήνυμα προς τα μέλη του Συνδέσμου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

“Το μέλλον των δυνατοτήτων μας περνάει μέσα από περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και τη διαθεσιμότητα περισσότερων εργαζομένων με σύγχρονες δεξιότητες. Η μεγέθυνση της ελληνικής μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να θεραπεύσουν χρόνια προβλήματα και θα δώσουν το στίγμα της νέας αναπτυξιακής λογικής. Κυρίως θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο μεταστροφής της αποεπένδυσης προσελκύοντας νέες ιδιωτικές, και κυρίως, παραγωγικές επενδύσεις που θα πιάσουν τόπο και που θα συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομίας σε όρους ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και απασχόλησης.

Και καταλήγοντας ο κ. Μαθιός υπενθυμίζει: “Η βιομηχανία παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος χώρος σε συνεισφορά στο ΑΕΠ και ο τρίτος μεγαλύτερος σε απασχόληση, από όλους τους κλάδους παραγωγής. Προς τούτο θεωρώ χρέος να υπογραμμίσω την αναμονή, του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας όπως τα μέτρα οικονομικής πολιτικής, από εδώ και πέρα να αφορούν την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και να έχουν αμεσότητα στην εφαρμογή τους. Δεν έχουμε τόσο χρόνο για να αντέξουμε απώλεια χρόνου.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v