Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλές πτήσεις για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Ιανουάριο

Πάνω από 1,6 εκατ. ταξιδιώτες διακινήθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τον πρώτο μήνα του έτους.

Υψηλές πτήσεις για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Ιανουάριο

Ποδαρικό με το δεξί έκανε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο ακολουθώντας το lead του 2023, σημειώνει επιδόσεις-ρεκόρ σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, στον απόηχο της ισχυρής ζήτησης που καταγράφηκε στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές του στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαμορφώθηκε σε 1,6 εκατ. τον Ιανουάριο, αυξημένη κατά 10,7% σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα του 2023, που είχαν ήδη υπερβεί το 2019.

Θετικό πρόσημο κατέγραψαν τόσο η εγχώρια επιβατική κίνηση, όσο και η διεθνής, ξεπερνώντας τον περσινό Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, η κίνηση εσωτερικού ανήλθε στους 486.140 επιβάτες, αυξημένη κατά 6,2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ, η ανοδικά σε ποσοστό 12,8% διαμορφώθηκε και η κίνηση εξωτερικού, στους 1,1 εκατ. επιβάτες από 989 χιλιάδες το 2023.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα των πτήσεων, με τα διεθνή δρομολόγια να είναι εκείνα που έδωσαν τέμπο τον πρώτο μήνα του χρόνου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των πτήσεων στο, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2024 ανήλθε σε 15.031, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,7% σε σχέση με το 2023. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,3% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 11,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί 2,28 εκατ. αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, αριθμός αυξημένος κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, τάση που θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 σύμφωνα με τα ενισχυμένα προγράμματα των αεροπορικών που ποντάρουν στις δυνατότητες του αθηναϊκού και εν γένει του ελληνικού τουρισμού.

Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο συνθέτουν την τριάδα των χωρών απ’ όπου έχουν προγραμματιστεί οι περισσότερες θέσεις, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν Κύπρος, Τουρκία, Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Ισραήλ και Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v