Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παντελιάδης: Απόσυρση των μέτρων με την εξομάλυνση του πληθωρισμού

Οι συνεχείς και έντονες νομοθετικές παρεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν οδηγούν σε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ και CEO της METRO.

Παντελιάδης: Απόσυρση των μέτρων με την εξομάλυνση του πληθωρισμού
Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ METRO

Τη θέση του υπέρ της σταδιακής απόσυρσης των μέτρων για την ακρίβεια με την εξομάλυνση του πληθωρισμού επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και CEO της METRO ΑΒΕΕ Αριστοτέλης Παντελιάδης, με ανάρτησή του στο LinkedIn. 

Οπως επισημαίνει ο κ. Παντελιάδης, οι συνεχείς και έντονες νομοθετικές παρεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν οδηγούν σε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. 

Αναλτικά στην ανάρτησή του οκ. Παντελιάδης αναφέρει τα εξής: 

«Στο 14o Food Retail Conference, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και να αναπτύξουμε τις θέσεις μας προς τον κοινό μας στόχο: την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Ο υψηλός πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα μίας σειράς γεγονότων σαν την τέλεια καταιγίδα και λύσεις που παρεμβαίνουν στη λειτουργία της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων δεν μπορούν να είναι αποδοτικές. Πόσο μάλλον όταν απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και προσθέτουν πολλά διοικητικά βάρη που δυσκολεύουν σημαντικά την καθημερινότητα.

Έθεσα το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, με τη βεβαιότητα ότι μία τέτοια μείωση θα περνούσε την άλλη μέρα στα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με άμεσο όφελος στην τσέπη του καταναλωτή. Αναγνώρισα ωστόσο ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι υψηλό και αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της κυβέρνησης να ζυγίσει τα υπέρ τα κατά.

Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και οπαδός του υγιούς ανταγωνισμού, παραμένω επιφυλακτικός για την αποτελεσματικότητα των συνεχών και έντονων νομοθετικών παρεμβάσεων οι οποίες πιστεύω πως δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν οδηγούν στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Θέλω να πιστεύω ότι όσο ο πληθωρισμός εξομαλύνεται, θα αρχίσουν να αποσύρονται τα μέτρα ώστε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα για την αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v