Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδ.Γεωργιάδης: Απέσυρε «προσωρινά» τη ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Την είχε καταθέσει ως “νομοτεχνική βελτίωση” στο παρά πέντε προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευση. “Θα την ξαναφέρω ως τροπολογία την επόμενη εβδομάδα”.

Αδ.Γεωργιάδης: Απέσυρε «προσωρινά» τη ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται και στο ΕΣΥ αποσύρθηκε αλλά θα κατατεθεί πάλι την επόμενη εβδομάδα ως τροπολογία.

Αυτή τη ντρίπλα έκανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ισχυρή αντίδραση της αντιπολίτευσης για την επιλογή του να φέρει την εν λόγω ρύθμιση ως “νομοτεχνική βελτίωση” και όχι ως κανονικό, αυτοτελές, άρθρο που τίθεται στην ψηφοφορία.

Θέμα “καλής νομοθέτησης” που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση αλλά δεν τηρεί έθεσε, με ένταση και έμφαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ για “σεβασμό του κοινοβουλευτικού κανόνα” μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης, επέλεξε την προσωρινή απόσυρση “για να μην αδικήσει τη ρύθμιση την οποία έχει ζητήσει ο ιατρικός κόσμος” και, επιπλέον, δεν επιφέρει έξοδα για το Δημόσιο “αλλά μόνο έσοδα”.

Σημειώνεται ότι με τη ρύθμιση αυτή επιτρέπεται σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να εργάζονται στα εξωτερικά ιατρεία, να συμμετέχουν στη διενέργεια διαγνωστικών-θεραπευτικών-επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου.

Προβλέπεται επίσης για τους ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, να καλύπτουν τις δαπάνες που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους στο νοσοκομείο του νοσοκομείου, δηλαδή λειτουργικές δαπάνες και αποζημιώσεις προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v