Πώς προχωρούν τα έργα στη σήραγγα Κατερίνης και τη γέφυρα Αξιού

«Πραγματοποιούνται παρεμβάσεις, καθιστώντας τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους διερχόμενους οδηγούς», δήλωσε ο υφ. Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια αυτοψίας. «Οι εργασίες στη γέφυρα Αξιού ενισχύουν τη στατική επάρκεια». Πότε ολοκληρώνονται.

Πώς προχωρούν τα έργα στη σήραγγα Κατερίνης και τη γέφυρα Αξιού

Τον κλάδο προς Θεσσαλονίκη της οδικής σήραγγας Κατερίνης (Τ4), ο οποίος παραδόθηκε, σήμερα, σε αμφίδρομη κυκλοφορία, επιθεώρησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Στη σήραγγα, η οποία είχε κλείσει από την 8η Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις, οι οποίες βελτίωσαν το επίπεδο ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις έγιναν από τον παραχωρησιούχο, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και αφορούσαν στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, καθιστώντας τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους μετακινούμενους.

Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο Νίκος Ταχιάος: «Το συγκεκριμένο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου είναι το πλέον επιβαρυμένο. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιούνται όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να παραδοθεί σε όλο του το μήκος, διαθέτοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υποδομών μετέβη στη γέφυρα Αξιού όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες, οι οποίες ενισχύουν τη στατική της επάρκεια και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του έτους.

Ο Νίκος Ταχιάος ζήτησε την κατανόηση των μετακινουμένων για το διάστημα που πραγματοποιούνται οι εργασίες στη γέφυρα, υπενθυμίζοντας ότι καθ’ όλο το διάστημα, η διέλευση από τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη γίνεται ελεύθερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v