Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

2004: Υπεγράφη η σύμβαση για Ιδιωτικές Κατοικίες

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004 και των ανάδοχων κοινοπραξιών Αλφα Φιλοξενία και Ελληνική Φιλοξενία η σύμβαση για τη διαχείριση του προγράμματος ενοικίασης Ιδιωτικών Κατοικιών προκειμένου να φιλοξενηθούν θεατές και επισκέπτες κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

2004: Υπεγράφη η σύμβαση για Ιδιωτικές Κατοικίες
Στην υπογραφή της σύμβασης για τη διαχείριση του Προγράμματος ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών για τη φιλοξενία θεατών – επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 προχώρησαν σήμερα η ΑΘΗΝΑ 2004 και οι δύο ανάδοχες κοινοπραξίες, Αλφα Φιλοξενία και Ελληνική Φιλοξενία.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων κ. Σπύρος Καπράλος και οι εκπρόσωποι των δύο ανάδοχων κοινοπραξιών κ. Κωνσταντίνος Πάλλης και Γεώργιος Μαντζαβινάτος.

Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται ο κύκλος των αναγκαίων συνεννοήσεων που ακολούθησαν μετά την ανάδειξη των δύο επίσημων αναδόχων κοινοπραξιών, τον Δεκέμβριο του 2002, προκειμένου να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και οι αποφάσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για τη διαχείριση του προγράμματος.

Ετσι, σύμφωνα με το τελικό κείμενο της σύμβασης, διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα και οι περιουσίες των ιδιοκτητών που θα προσφέρουν τις κατοικίες τους προς ενοικίαση, αλλά και των Ολυμπιακών θεατών – επισκεπτών, οι οποίοι προσδοκούν άνετη, αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή στην Αθήνα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι η ΑΘΗΝΑ 2004 και οι δύο αΑνάδοχοι δεν άφησαν τον χρόνο που πέρασε από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού να πάει χαμένος. Οργανώθηκαν, συνεργάσθηκαν και δόμησαν τις λειτουργίες τους έτσι ώστε σήμερα να έχουν καταχωρηθεί 16.000 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών εκ μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ έχουν επιθεωρήσει μέρος αυτών και έχουν γίνει αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων από το εξωτερικό για ενοικίαση κατοικιών.

Η πιστοποίηση εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ξεκινώντας από τις περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τις προσφερόμενες κατοικίες, 3.000 βρίσκονται στην ακτίνα ΟΑΚΑ, 2.200 στο κέντρο της Αθήνας, 2.000 στα βόρεια προάστια, 1.800 στα νότια και την παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας, 500 στα βορειοανατολικά προάστια και 3.000 στις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπραξία Αλφα Φιλοξενία συμμετέχουν η Αλφα Αστικά Ακίνητα (θυγατρική της Alpha Bank) και οι τουριστικοί οργανισμοί ΕΛΠΑ / Αλτις και Επαθλον, ενώ στην κοινοπραξία Ελληνική Φιλοξενία, η Eurobank Properties (θυγατρική της Eurobank), η Τουριστική Ισχύς (συμμετοχική εταιρία 100 και πλέον τουριστικών πρακτόρων) και ο Γιώργος Κουρμούζης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v