Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για Ολυμπιακή

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την τύχη του διαγωνισμού για την ΟΑ καθώς οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν ήταν αυτές που ανέμενε και ήλπιζε η κυβέρνηση.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για Ολυμπιακή
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την τύχη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των τριών εταιριών της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν ήταν αυτές που ανέμενε και ήλπιζε η κυβέρνηση.

Σήμερα το απόγευμα οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης θα ενημερώσουν τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για την εκτίμησή τους επί των δεσμευτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί και στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την τύχη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα κριθεί από την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας αφού η φημολογία αναφέρει ότι οι προσφορές που έχουν κατατεθεί είναι κατά πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την αποτίμηση των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πιθανό να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στη διαδικασία και να κληθούν οι υποψήφιοι αγοραστές να συνάψουν νέα σχήματα τα οποία θα είναι ισχυρότερα, εξασφαλίζοντας καλύτερη προοπτική για την επόμενη μέρα των τριών εταιριών, ενώ προσπάθεια θα καταβληθεί ώστε να βελτιωθεί και το ύψος του προτεινόμενου τιμήματος.

Να σημειώσουμε ότι για την εταιρία πτητικού έργου φέρονται να έχουν καταθέσει προσφορές δύο σχήματα, για την επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης οι προσφορές είναι τρεις, ενώ μόλις μία δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε για την εταιρία της τεχνικής βάσης.

Με τα δεδομένα αυτά, αισιοδοξία υπάρχει για την τύχη του διαγωνισμού που αφορά στην εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης, για την οποία ενδιαφέρονται σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου με τεχνογνωσία και με μεγάλη πείρα.

Για τις δύο άλλες εταιρίες προβληματίζει ο πολύ μικρός αριθμός των προσφορών, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτή τη φορά ο επενδυτής δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος, όπως σε προηγούμενες προσπάθειες αποκρατικοποίησης της εταιρίας, με προβλήματα που αφορούν είτε στους εργαζομένους, είτε στην Ε.Ε., είτε σε οικονομικά θέματα, καθώς έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ για τους εργαζομένους έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο