Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έξι "μνηστήρες" για επέκταση Μετρό στον Πειραιά

Έξι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο σύνδεσης του Μετρό με τον Πειραιά κατατέθηκαν σήμερα, οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία, στην Αττικό Μετρό.

Έξι μνηστήρες για επέκταση Μετρό στον Πειραιά
Έξι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο σύνδεσης του Μετρό με τον Πειραιά κατατέθηκαν σήμερα, οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία, στην Αττικό Μετρό, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα στο euro2day. 
 
Το μεγαλύτερο έργο συγκοινωνιακής υποδομής, το Μετρό της Αθήνας, συνεχίζεται προς την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, με 6 νέους Σταθμούς και 7,6 χλμ. υπόγειας γραμμής. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 515.000.000 € σε περιοχές του Λεκανοπεδίου που είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένες συγκοινωνιακά τις τελευταίες δεκαετίες. Το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, υποβλήθηκαν στην Αττικό Μετρό οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρώτο στάδιο του Διαγωνισμού, των παρακάτω κατασκευαστικών εταιρειών:

1. IMPREGILO – ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – SELI – ANSALDO STS
2. FCC CONSTRUCCION S.A. – ALPINE BAU GMBH
3. DRAGADOS S.A. – ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.
4. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ
5. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ
6. J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA

Οι κοινοπραξίες/εταιρείες αυτές θα αξιολογηθούν από την Αττικό Μετρό ΑΕ, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στα Τεύχη του Διαγωνισμού, και όσες προεπιλεγούν θα κληθούν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού να υποβάλλουν Οικονομική Προσφορά για το έργο.

Οι κατασκευαστικές εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους, υπό την προϋπόθεση να μην χαθεί χρόνος από προσφυγές κλπ. από τις διαγωνιζόμενες τεχνικές εταιρείες.

Η επέκταση της Γραμμής 3 από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα με το Μετρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v