Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βράβευση 12 εταιριών από το ΕΒΕΑ

Δώδεκα εταιρίες μεταξύ τους και 5 εισηγμένες βραβεύτηκαν για την επιχειρηματικής τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της 14ης ετήσιας εκδήλωσης "Βραβεία 2009" του ΕΒΕΑ. Τι δήλωσαν Γ. Παπαθανασίου, Κ. Μίχαλος.

Βράβευση 12 εταιριών από το ΕΒΕΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 14η ετήσια εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ EBEA 2009» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

* Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας: EXPRESS PUBLISHING Α.Ε.Ε.
* Βραβείο Εφαρμογής Συστημάτων Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας: Alpha Copy / Nokia Α.Ε.
* Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος: ΒΕΝΕΤΗΣ Α.B.Ε.E.T.
* Βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας: ΕΛΒΑΛ Α.Ε.
* Βραβείο Ευαισθησίας σε Θέματα Περιβάλλοντος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.
* Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
* Βραβείο Αύξησης Απασχόλησης: ΧΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Α.Ε.Ε.
* Βραβείο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης: ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε.
* Βραβείο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν: ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.
* Βραβείο Νέου Επιχειρηματία Γεώργιος Κορρές της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ
* Βραβείο Επιχείρηση & Παράδοση: ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε.
* Βραβείο Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας Δημήτριος Κοπελούζος της εταιρείας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε.

Ομιλία προς τους παριστάμενους επιχειρηματίες απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος έκανε και την απονομή των βραβείων. 

Ο υπουργός, αφού συνεχάρη τους διακριθέντες και τους διοργανωτές και περιέγραψε τις δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση, τόνισε: " Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, είναι αποφασισμένη να συνεχίζει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, την υγιή, την καινοτόμο, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στην κρίση, αλλά και το στοίχημα της επόμενης μέρας για την ελληνική οικονομία. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το περιβάλλον και τις ευκαιρίες ώστε να ανθίσουν ακόμα περισσότερο οι ιδέες και η δημιουργικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών. Και σήμερα είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι, μαζί, μπορούμε να κάνουμε το άλμα προόδου που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος".


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι βαθιές και πολυεπίπεδες. Το ΕΒΕΑ, ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, τις έχει αναδείξει επανειλημμένα και συμμετέχει ουσιαστικά σε κάθε διάλογο, με ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις. Υπάρχουν όμως και θέματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται μόνο με μεταρρυθμίσεις, αφού αφορούν νοοτροπίες…Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Και λυπάμαι πραγματικά γιατί, όπως και στην περσινή απονομή των βραβείων, η επικαιρότητα κυριαρχείται και πάλι από μια νοσηρή σκανδαλολογία… Είναι πλέον ανάγκη και απαίτηση να δώσουμε ένα τέλος. Απαίτηση πρώτα από το πολιτικό σύστημα, να αποβάλει κάθε επίορκο… Απαίτηση όμως και από τους ίδιους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να καταδικάσουν, στην πράξη και όχι στα λόγια, όλα αυτά τα φαινόμενα.

Κάποτε θα πρέπει να πάψει η διαφθορά να θεωρείται καταδικαστέα όταν εξυπηρετεί τους άλλους, αλλά απαραίτητη όταν εξυπηρετεί εμάς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Να ξεφύγουμε από μια κατάσταση η οποία λειτουργεί διαχρονικά σε βάρος της χώρας μας, σε βάρος όλων μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v