Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s:Δεν υπάρχει έκθεση υποβάθμισης Ελλάδας

Τέλος στα σενάρια περί έκθεσης που υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία βάζουν αρμόδιοι στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's. Υποχώρησαν την Παρασκευή τα spreads των ελληνικών ομολόγων.

Moody’s:Δεν υπάρχει έκθεση υποβάθμισης Ελλάδας
Τέλος στα σενάρια περί έκθεσης που υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία βάζουν αρμόδιοι στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Σε επικοινωνία του euro2day.gr με τον οίκο, οι αρμόδιοι διέψευσαν ύπαρξη σχετικής έκθεσης, ενώ παρέπεμψαν σε έκθεση που εξέδωσαν προ δυο ημερών με τίτλο "Investor fears of liquidity crisis in Greece are overdone".

Σημειώνεται ότι η Moody's έχει υποβαθμίσει το outlook της ελληνικής οικονομίας σε αρνητικό με πιθανή υποβάθμιση, ενώ στην έκθεση αυτή, υπογραμμίζει ότι θα ολοκληρώσει την εξέταση της οικονομίας και θα εκδώσει σχετική έκθεση (με πιθανή μια υποβάθμιση της αξιολόγησης) στα τέλη του 2009 με αρχές του 2010.


Υποχωρούν τα spreads

Οριακά υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα της Πέμπτης κινείται πλέον το spread των ελληνικών ομολόγων την Παρασκευή, μετά την πρωινή κλιμάκωση έως τις 192 μονάδες έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς.

Το spread, το premium απόδοσης που απαιτούν οι επενδυτές για να αποκτήσουν ελληνικά ομόλογα έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, διαμορφώνεται στις 179 μονάδες βάσης αυτή την ώρα.

Νωρίτερα, το spread των ομολόγων εκτινάχθηκε έως και τις 192 μονάδες βάσης, μετά τις αρνητικές εκθέσεις της Goldman Sachs και της UBS αλλά και έντονης φημολογίας για υποβάθμιση της χώρας από τη Moody's.

Την Τετάρτη τα spreads των 10ετών ομολόγων είχαν κινηθεί σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup και τις νέες δηλώσεις από τον κ. Χ. Αλμούνια και τον κ. Ζ.-Κλ. Γιούνκερ, διαμορφούμενα στις 163 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το spread των 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκε μέχρι τις 215 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v