Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλαλούμ με το ΦΠΑ

Σε κατηγορηματικές διαψεύσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα.

Αλαλούμ με το ΦΠΑ
Σε κατηγορηματικές διαψεύσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα.

Ενδεικτικό της σύγχυσης και της ανάγκης "γείωσης" του θέματος είναι πως λίγο πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής διατυπώσει την κατηγορηματική διαβεβαίωση σύμφωνα με την οποία "δεν υπάρχει σκέψη, εισήγηση ή απόφαση για επιβολή ενιαίου συντελεστή", με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο αρμόδιος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος όχι μόνο επιβεβαίωνε την ύπαρξη σχετικής πρότασης αλλά φαινόταν επίσης να την υποστηρίζει κιόλας, κάνοντας λόγο για απλούστερο και καλύτερο σύστημα ελέγχου με την καθιέρωση ενός συντελεστή, ενώ διευρύνοντας το σκεπτικό της πρότασης ανέφερε πως ένα τμήμα του ΦΠΑ θα μπορούσε να επιστρέφεται στα φτωχά νοικοκυριά…

Λίγο αργότερα το θέμα έκλεινε με κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που επιβεβαίωσε με δηλώσεις της το Σάββατο την ύπαρξη του θέματος, επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. "Αυτό που είπα για τον ΦΠΑ είναι ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις είναι σε διαβούλευση κι ο υπουργός Οικονομικών όταν θα καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο θα γνωστοποιήσει και την τελική πρόταση εάν κι εφόσον υπάρχει κάτι για τον ΦΠΑ" δήλωσε η κ. Κατσέλη.

Το αλαλούμ με τον ΦΠΑ έρχεται να προστεθεί σε δύο "γκάφες" που καταλογίζονται από εσωκομματικούς "φίλους" στον υπουργό Οικονομικών και αφορούν στην περιβόητη τροπολογία για τις γονικές παροχές αλλά και στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα νέα "τσουχτερά" τέλη κυκλοφορίας, εξαναγκάζοντας τελικά σε προαναγγελία αλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v