Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λοβέρδος: Ζητά 100 εκ. από ΟΤΕ για εθελούσια

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει ο ΟΤΕ στο ελληνικό δημόσιο σε σχέση με το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του 2005, δήλωσε ο Α. Λοβέρδος.

Λοβέρδος: Ζητά 100 εκ. από ΟΤΕ για εθελούσια
Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει ο ΟΤΕ στο ελληνικό δημόσιο σε σχέση με το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του 2005, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος. 

"Ζητάμε, αυτό που πρέπει να μας δοθεί και που δεν υπολογίστηκε με τρόπο ορθό. Έχουμε τάξη μεγέθους, υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ" δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν συγκρούεται με τον ΟΤΕ, αλλά "θέλει να συζητήσει στη σωστή βάση, τις σοβαρές «ουρές» των όσων έγιναν το 2005, τις οποίες καλείται τώρα να διαχειριστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο: "Η εθελούσια του 2005 προσδιόρισε τις ανάγκες της απέναντι στο ΙΚΑ, με μια μονομέρεια, μια μονομέρεια που χαρακτήρισε την πρακτική του ΟΤΕ.

Σήμερα, κάποια χρόνια μετά, εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα πολύ σοβαρό υπόλοιπο εκείνης της ρύθμισης. Δεν έχουμε δυνατότητες άλλες, παρά αυτές που δίνει ο νόμος.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις νομικές υποχρεώσεις μας και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα παραβιάσουμε τον νόμο. Θέλουμε όμως με την παρούσα ευκαιρία να προσδιορίσουμε εκ νέου τις υποχρεώσεις του Οργανισμού απέναντι στο ΙΚΑ, να γίνουν ορθότατοι υπολογισμοί, να μη γίνουν μονομερείς αυτή την φορά υπολογισμοί.

Ο ΟΤΕ οφείλει να εκπληρώσει τις πραγματικές του υποχρεώσεις. Το ΙΚΑ αναζητά πόρους ελέγχοντας και τον τελευταίο του κωδικό, για το ΙΚΑ κάθε ευρώ είναι πάρα πολύ χρήσιμο και συνεπώς και για την εθελούσια εκείνη τα πράγματα θα πρέπει να τεθούν στη σωστή τους βάση.

Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω αυτό που λέει ο συνάδελφός σας, ο κύριος Μέγας, πως ό,τι προσδιορίστηκε ως υποχρέωση του ΟΤΕ το 2005 και μετά, προσδιορίστηκε βάσει οικονομικής μελέτης. Αναλογιστική μελέτη δεν έγινε ποτέ. Αυτήν την αναλογιστική μελέτη την οφείλει η σχέση ΙΚΑ και ΟΤΕ.

Εμείς πάντως για να εκκινήσει το θέμα πέραν αυτής της συζήτησης, και επισήμως, έχουμε αναθέσει στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου να συντάξει επιστολή, δική μου επιστολή, που θα απευθύνω στον Διοικητή του ΟΤΕ, στον κύριο Βουρλούμη. Με την επιστολή αυτή θα καταγράφονται οι δικές μας αξιώσεις και θα διευκρινίζεται ότι ως προς τις αξιώσεις που έχει η Διοίκηση, σε σχέση με τις ανάγκες του ΙΚΑ, απέναντι στον οποιονδήποτε οφειλέτη, η πρακτική μας θα είναι πάρα πολύ αυστηρή".

 


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v