Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με επιτόκιο 6,2% άντλησε 8 δισ. ευρώ το Δημόσιο

Ποσό 8 δισ. ευρώ αντλεί το ελληνικό δημόσιο από την κοινοπρακτική έκδοση των 5ετών ομολόγων που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους επενδυτές καθώς κατατέθηκαν συνολικά προσφορές της τάξεως των 25 δισ. ευρώ.

Με επιτόκιο 6,2% άντλησε 8 δισ. ευρώ το Δημόσιο
Ποσό 8 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την κοινοπρακτική έκδοση των 5ετών ομολόγων που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς κατατέθηκαν συνολικά προσφορές της τάξεως των 25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, το Δημόσιο θα αντλούσε ποσό 3 - 5 δισ. ευρώ.

Το spread διαμορφώθηκε στο mid-swaps συν 350 μονάδες βάσης, που αντιστοιχεί σε απόδοση 6,2%.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την έκδοση, το βιβλίο προσφορών έκλεισε με προσφορές 25 δισ. ευρώ", δήλωσε στο euro2day ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Σπ. Παπανικολάου, σημειώνοντας ότι η τιμολόγηση του ομολόγου θα γίνει αύριο.

Moody's: Η επιτυχής έκδοση καλός οιωνός για τον δανεισμό το 2010

Η Moody's Investors Service τονίζει την εξαιρετική σημασία του καλού αποτελέσματος της έκδοσης του ελληνικού 5ετούς ομολόγου, τόνισαν υψηλόβαθμα στελέχη του οίκου στην τηλεόραση του Reuters.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η επιτυχής σημερινή έκδοση δεν μεταβάλλει τις προοπτικές αξιολόγησης του ελληνικού αξιόχρεου.

Ωστόσο, τα στελέχη της Moody's τονίζουν ότι η πώληση του 5ετούς ομολόγου καταδεικνύει πως η Ελλάδα είναι με βεβαιότητα σε θέση να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της το 2010.

Τονίζουν επίσης ότι είναι κρίσιμης σημασίας η χώρα να εφαρμόσει το δημοσιονομικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας, σήμερα, αντλήθηκαν συνολικά 8 δισ. ευρώ, με απόδοση που διαμορφώθηκε στο 6,2%.

Σημειώνεται ότι συνολικά κατατέθηκαν προσφορές 25 δισ. ευρώ ανοίγοντας το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη δυνατότητα απρόσκοπτης υλοποίησης του προγράμματος δανεισμού για το 2010.

Παράλληλα, όμως, το αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, το οποίο η χώρα μας καλείται να καταβάλει, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αποκατάστασης της αξιοπιστίας και εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών.

Ταυτόχρονα, υποδεικνύει το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v