Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο: Προτείνει επιτηρητή ΠΣΑ τον Λ. Παπαδήμο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προτείνει να αναλάβει ο αντιπρόεδρος της EKT, κ. Λουκάς Παπαδήμος, θέση ειδικού διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα.

Βερολίνο: Προτείνει επιτηρητή ΠΣΑ τον Λ. Παπαδήμο
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Wolfgang Schaeuble, προτείνει να αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκάς Παπαδήμος, θέση ειδικού επιτηρητή Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας το οποίο αναπαράγει το πρακτορείο Reuters.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο που θα παρακολουθεί τις επιχειρήσεις δημοσιονομικής σταθεροποίησης της Ελλάδας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ στα τέλη Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters παραθέτει δηλώσεις υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου, που τονίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης δύσκολα θα δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες για το πώς θα παρασχεθεί βοήθεια στην Ελλάδα, μέχρι να επιλυθεί τεχνικώς το ζήτημα.

"Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να εισαγάγουν οι υπουργοί μια πολιτική δέσμευση για να βοηθηθεί η Ελλάδα, χωρίς όμως να αναφέρουν λεπτομέρειες".

O αξιωματούχος προσθέτει ότι η Economic and Financial Committee (στην οποία ανήκει και ο ίδιος), το σώμα τεχνικών εμπειρογνωμόνων που προετοιμάζει τη μηνιαία αντζέντα των συναντήσεων του Ecofin, δεν έχει ακόμη συζητήσει τις τεχνικές επιλογές που υπάρχουν για να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα σήμερα το απόγευμα, αλλά οι λεπτομέρειες των συζητήσεων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v