Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας για το περιβάλλον

Συμφωνίες που αφορούν στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα δάση υπέγραψαν, σήμερα, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Δασών της Τουρκίας Veysel Eroglu.

Συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας για το περιβάλλον
Συμφωνίες που αφορούν στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα δάση υπέγραψαν, σήμερα, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Δασών της Τουρκίας Veysel Eroglu, παρουσία των δύο Πρωθυπουργών των χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Recep Tayyip Erdogan.

Πιο συγκεκριμένα, για τη βέλτιστη διαχείριση των νερών του Έβρου οι δύο χώρες θα συνεργαστούν, σύμφωνα με κοινή δήλωση των αρμοδίων υπουργών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, με έμφαση στη διατήρηση της ισορροπίας του δέλτα του ποταμού. Παράλληλα, θα υπάρξουν προσπάθειες για μείωση της ρύπανσης, διασφαλίζοντας την απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα των υδάτων, ούτως ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σχετικό με δασική προστασία και διαχείριση. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος υποβάθμισης των δασών, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και στην αποκατάσταση των καμένων δασών. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στην έρευνα των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα δασικά οικοσυστήματα, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v