Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΚΑ: Συνάντηση με επιχειρηματίες της διασποράς

Στη συνάντηση με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων ελληνικής καταγωγής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συμμετείχε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

ΥΠΕΚΑ: Συνάντηση με επιχειρηματίες της διασποράς
Στη συνάντηση με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων ελληνικής καταγωγής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συμμετείχε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Οι έλληνες επιχειρηματίες της διασποράς συζήτησαν μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης για θέματα επιχειρηματικότητας και προσέλευσης επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Ακόμη, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και επενδύσεων, συμβάλλοντας σε μια διαφορετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική ενεργειακή αγορά, αναφέρθηκε η Υπουργός ΠΕΚΑ απευθυνόμενη στους ομογενείς επιχειρηματίες.

Η κα Μπιρμπίλη υπογράμμισε την επιτάχυνση που γίνεται στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έναν τομέα που μπορεί να παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από τον ομογενή επιχειρηματικό κόσμο.

Ακόμη, τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία απλοποιώντας τις διαδικασίες, ξεπερνά τα γραφειοκρατικά εμπόδια και ανοίγει προοπτικές και για άλλους τομείς όπως η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η χρηματοδότηση από τρίτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v