Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς!

Πέντε υποθέσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής και διαφθοράς αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με αντικείμενο το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πέντε υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς!
Πέντε υποθέσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής και διαφθοράς αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρης από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με αντικείμενο το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει και ερευνά:

· 4 γιατρούς σε συνεργασία με άγνωστο πρόσωπο, οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Το κόστος του σκευάσματος ήταν 180 ευρώ, με τη μέθοδο των υπερτιμολογήσεων όμως το διέθεταν στον ΟΠΑΔ (τον φορέα περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων ) έναντι 2.943 ευρώ! Η ζημία για το Δημόσιο μόνο από αυτήν την περίπτωση φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

· Υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ με ζημία 4 εκατ. ευρώ. Αποκαλύφθηκε ότι ασφαλισμένοι χρεώνονταν με θεραπείες χωρίς να έχουν ουδέποτε υποβληθεί σε αυτές.

· "Συνεργασία" γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων με ζημία 37 εκατ. ευρώ.

· Τριγωνικές συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών που με υπερτιμολογήσεις οδήγησαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ.

· Εικονικές συνταγογραφήσεις γιατρών του ΙΚΑ - πρόκειται για έρευνα σε εξέλιξη.

Ο κ. Καπελέρης ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού του ΣΔΟΕ και πρότεινε το πόθεν έσχες να αποτελέσει ξεχωριστό ποινικό αδίκημα.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς εκτίμησε ότι μόνο το 2008 και χωρίς να υπολογίζεται η φοροδιαφυγή το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στη χώρα μας άγγιξε τα 5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v