Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Δ. Δασκαλόπουλου - O. Rehn

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιούν επίσκεψη στις Βρυξέλλες (17-18.11.2010), στο πλαίσιο επαφών με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Συνάντηση Δ. Δασκαλόπουλου - O. Rehn
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιούν επίσκεψη στις Βρυξέλλες (17-18.11.2010), στο πλαίσιο επαφών με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στη χθεσινή, πρώτη ημέρα της επίσκεψης στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Επίτροπο κ. Olli Rehn.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης, επιδόθηκε στον Επίτροπο κ. Rehn υπόμνημα του ΣΕΒ για την Ανάπτυξη, το οποίο απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε με τον Επίτροπο μία ουσιαστική συζήτηση για την πορεία και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο που οριοθετεί το Μνημόνιο.

Αναπτύξαμε στον κ. Rehn την άποψή μας ότι απαιτείται μία εσωτερική αναδιάρθρωση του Μνημονίου. Αυτή συνεπάγεται την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προβλεπόμενων διαρθρωτικών αλλαγών σε συνδυασμό με μία σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αποκατάσταση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα και την επίσπευση της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσα από την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Κι αυτό θα δικαιολογούσε μια ανοχή στις διαφαινόμενες αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2010 και του 2011, δεδομένου ότι ο κοινωνικός ιστός δεν αντέχει νέες περικοπές και νέους φόρους.

Πεποίθησή μου είναι ότι οι εταίροι μας έχουν τη διάθεση, τη βούληση να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα να φέρει σε πέρας την οδυνηρή προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης την οποία καταβάλλει. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα εφαρμόσουμε με απαρέγκλιτη συνέπεια τα μεταρρυθμιστικά – αναπτυξιακά μέτρα που έχουμε προσυπογράψει.

Έθεσα, επίσης, στον Επίτροπο το θέμα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των ασθενέστερων χωρών και τόνισα την ανάγκη να καθοριστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αποτελεσματικοί μηχανισμοί που να καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα να στηριχτεί όχι απλά το ευρώ αλλά πολύ περισσότερο η ίδια η Ένωση—το όραμά της, η κοινή προοπτική των λαών της.»

*** Το υπόμνημα του ΣΕΒ επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο