Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασε της τρόικας για μετατάξεις - συμβάσεις

Η ελληνική πλευρά συμφώνησε οι μετατάξεις υπαλλήλων να συνυπολογίζονται στον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων. Για τις συμβάσεις συμφωνήθηκε να υπερισχύουν οι εργασιακές, αλλά με περιορισμούς.

Πέρασε της τρόικας για μετατάξεις - συμβάσεις
Η σκληρή γραμμή της τρόικας αναφορικά με τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων καταργούμενων οργανισμών πέρασε για να κλείσει η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση και να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.
 
Η τρόικα απαίτησε και η ελληνική πλευρά συμφώνησε οι μετατάξεις υπαλλήλων να συνυπολογίζονται στον κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση διά του μνημονίου, δηλαδή ότι το 2011 για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα επιτρέπεται μία πρόσληψη.

Οι μετατάξεις από επιχειρήσεις και οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα υπολογίζονται ως νέες προσλήψεις.

Στο δεύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων, που αφορά στις συμβάσεις εργασίας, η λύση που συμφωνήθηκε φαίνεται περισσότερο συμβιβαστική.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, αλλά με κάποιους περιορισμούς, οι οποίοι απομένει να διευκρινιστούν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Αν τότε η τρόικα εντοπίσει ουσιαστικές αποκλίσεις έναντι των προβλέψεων του μνημονίου, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος γύρος διαφωνιών.

Προς το παρόν, σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα, σε συνέντευξη Τύπου, η τρόικα θα δώσει το πράσινο φως για τη δόση του δανείου, αν και η φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη συνέντευξη αναμένεται πως θα είναι εμφανώς διαφοροποιημένη σε σχέση με την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, όταν τα εύσημα προηγούνταν και οι συστάσεις έπονταν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v