Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Ανάσα για οικονομία η επιμήκυνση

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup με την οποία ανοίγει ο δρόμος για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΥΠΟΙΚ: Ανάσα για οικονομία η επιμήκυνση
Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup με την οποία ανοίγει ο δρόμος για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς όπως είπε δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία και σήμα βιωσιμότητας στις αγορές.

Μιλώντας σε συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου έκανε λόγο για επώδυνη προσαρμογή για ανθρώπους που δεν έφταιγαν σε τίποτα στο πλαίσιο του μνημονίου, είπε όμως ότι αυτό ήταν αναγκαίο για να δοθεί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, να εισρεύσουν κεφάλαια, να δημιουργηθούν επενδύσεις και εν τέλει να έρθει η ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά έκανε λόγο για αναγκαίες τομές στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών με απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και συμμάζεμα του δημοσίου.

"Κάθε τρίμηνο από εδώ και πέρα είναι κρίσιμο", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v