Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από πού ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις

"Δεν πρόκειται να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις-εξπρές. Δεν υπάρχει περίπτωση παράκαμψης των κανόνων διαφάνειας. Και δεν εκποιούμε σε τιμή ευκαιρίας", δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη στο "Βήμα".

Από πού ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις
"Δεν πρόκειται να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις-εξπρές. Δεν υπάρχει περίπτωση παράκαμψης των κανόνων διαφάνειας. Και δεν εκποιούμε σε τιμή ευκαιρίας", δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη στο "Βήμα".

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς καθυστέρηση με την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών.

"Στην ίδια κατηγορία συμβάσεων είναι και η Εγνατία. Χωρίς καθυστέρηση επίσης προχωρούμε στο σχέδιο για την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων μέσω συμβάσεων παραχώρησης, τη διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, ενώ στο έτος θα υλοποιηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση μέρους του φάσματος συχνοτήτων. Ακολουθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια, στρατηγικές συμμετοχές στις εταιρίες υδάτων και στα ΕΛΤΑ", υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως "ισχύουν οι προθέσεις μας για την αξιοποίηση της λίστας ακινήτων που αποφάσισε η ΔΕΑΑ τον Δεκέμβριο, προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύσταση της Ελληνικό Α.Ε., ενώ η ΚΕΔ και η ΕΤΑ έχουν ήδη προγραμματίσει την υλοποίηση σχεδίων αξιοποίησης επιπλέον 20 ακινήτων.

Από εκεί και πέρα -και σε συνέχεια της διαδικασίας καταγραφής των ακινήτων, της οποίας ένα μεγάλο μέρος θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο- σκοπεύουμε να κάνουμε χρήση χρηματοοικονομικών εργαλείων αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε στο "Βήμα" ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

"Μεταξύ των ετών 2010 και 2013 θα έχουν συνταξιοδοτηθεί 170.000 δημόσιοι υπάλληλοι και θα έχουν μειωθεί οι συμβασιούχοι. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις, γιατί θα έχουμε πολύ αισθητή μείωση του μισθολογικού κόστους", υπογράμμισε.


* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο "Βήμα" δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v