Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΕΔ: Ειδικές τιμές για ανέργους από 8 εταιρίες

Στην προσφορά των προιόντων τους σε ειδικές τιμές προς τους ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ προχωρούν 8 επιχειρήσεις μετά από προτροπή του ΟΑΕΔ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΟΑΕΔ: Ειδικές τιμές για ανέργους από 8 εταιρίες
Στην προσφορά των προιόντων τους σε ειδικές τιμές προς τους ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ προχωρούν 8 επιχειρήσεις μετά από προτροπή του ΟΑΕΔ όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ηλίας Κικίλιας.

Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν είναι ο Όμιλος Ακμή (μειωμένες τιμές έως 20%), η Wind (ειδικά πακέτα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Internet), η Pepsico HBH & Tasty Foods (μειωμένες τιμές έως 20%).

Ο όμιλος Everest ο οποίος κατά το παρελθόν έχει προχωρήσει σε γενναίες προσφορές και μειώσεις τιμών (μείωση 10% στα καταστήματα Everest, μείωση 20% στα εστιατόρια La Pasteria και μείωση 10% στην αλυίδα Olympus Plaza Foods).

Επίσης στο πρόγραμμα μετέχει η Κωτσόβολος η οποία θα προσφέρει μείωση στις τιμές κατά 10% το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου αντίστοιχη μείωση 10% προσφέρει και η αλυσίδα Goody's και η αλυσίδα Flocafe μείωση τιμών κατά 20% ενώ ειδικές τιμές οι οποίες θα εξειδικευθούν σύντομα θα προσφέρει και η ΕΙ Παπαδόπουλος.

Σε ότι αφορά την αλλαντοβιομηχανία Νίκας παρέχει μείωση 21% στις γαλοπούλες και 33% στην πάριζα μέσω των αλυσίδων Σκλαβενίτης και Βερόπουλος.

Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία από ην πλευρά της Pepsico ο κ. Φερνάντο Καζάντο σημείωσε ότι η εταιρεία θα διαθέσει συνολικά 100.000 κουπόνια στουσ ανέργους. Ο ίδιος ανέφερε ότι το πλάνο είναι να κρατήσουμε για τη φετινή χρονιά των θέσεων εργασίας. Από την πλευρά της εταιρείας Παπαδοπούλου η κα. Τζελίνα Κουκουμέλη σημείωσε ότι η εταιρεία Παπαδοπούλου δεν κάνει απολύσεις αλλά και προσλήψεις.

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το τρέχον έτος πάνω από 1.700.000Έλληνες βρίσκονται είτε θα βρεθούν κάτω από την κάλυψη των πεογραμμάτων των δράσεων και των παροχών με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 3,6 δις. ευρώ.

Σημείωσε δε ότι από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει και υλοποιεί 30 επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης προϋπολογισμού πάνω από 2,7 δις ευρώ ενώ οι ωφελούμενοι με την ολοκλήρωση τους θα αγγίξουν τις 800.000 άτομα.

Αναφερόμενος στις δαπάνες για την ανεργία και για το κατά πόσο επαρκούν τα 500 εκατ ευρώ τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι «εάν δεν έχουμε εκρηκτικά φαινόμενα από τον Σεπτέβριο τότε επαρκούν». Ο ίδιος σημείωσε ότι στο επίπεδο της ανεργίας τον Απριλιο τα πράγματα δείχνουν σταθερότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v