Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Κίνδυνος η Ελλάδα για Πορτογαλία

H Moody's τοποθέτησε την οικονομία της Πορτογαλίας σε επενεξέταση εξαιτίας υψηλότερου ελλείμματος από το αναμενόμενο. Κίνδυνος από μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία. Πιθανή η μετάσταση σε όλη την ευρωζώνη.

Moodys: Κίνδυνος η Ελλάδα για Πορτογαλία
Το έλλειμμα της Πορτογαλίας για το α’ εξάμηνο του 2011 ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο, φτάνοντας το 8,3% του ΑΕΠ, αναφέρει σε σχετική έκθεση η Moody’s, στην οποία θέτει τη χώρα σε επανεξέταση για νέα υποβάθμιση και τονίζει ότι δημιουργούνται αμφιβολίες για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Moody’s αναφέρει ότι η αποκάλυψη του κρυφού χρέους από την νήσο Μαδέιρα, καθιστά πολύ δύσκολη την μείωση του ελλείμματος στα επίπεδα που προβλέπουν οι στόχοι του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί αμφιβολίες για την αξιοπιστία των στοιχείων που προσκομίζει η χώρα.

Το περιστατικό αυτό, υπογραμμίζει η Moody’s, θυμίζει πρακτικές που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η Πορτογαλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα κινδυνεύσει σε περίπτωση μιας ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας.

"Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία από την ελληνική κυβέρνηση θα έθετε τον μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο στα σχέδια μεταρρύθμισης της Πορτογαλίας" σημειώνει η Moody’s, ενώ προειδοποιεί και για κίνδυνο μετάστασης σε όλη την ευρωζώνη.

"Μια μετάσταση είναι πιθανό να επεκταθεί σε όλη την ευρωζώνη", αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v