Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Παπανδρέου: Υπερψηφίζω για τελευταία φορά

«Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Είναι η τελευταία φορά». Με αυτήν τη δήλωση η κ. Β. Παπανδρέου δήλωσε πως θα ψηφίσει το σύνολο των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, υπαναχωρώντας από την αρχική της απόφαση.

Β. Παπανδρέου: Υπερψηφίζω για τελευταία φορά
«Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα, όπως πάρα πολλοί, για την πορεία της χώρας. Είναι η τελευταία φορά». Με αυτήν τη δήλωση η κ. Βάσω Παπανδρέου διευκρίνισε πως θα ψηφίσει το σύνολο των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, υπαναχωρώντας από την αρχική της απόφαση να καταψηφίσει το άρθρο 37.

Η αλλαγή στάσης της, όπως εξήγησε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής, επήλθε μετά την πρωινή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την κα Παπανδρέου, ο τελευταίος την διαβεβαίωσε ότι, αν δεν ψηφιστεί ακόμη και ένα από τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση, εδώ που φτάσαμε.

Δεν μπορώ να αναλάβω μια τέτοια ευθύνη απέναντι στη χώρα, δήλωσε η κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι ψηφίζει υπό πίεση για τελευταία φορά. «Δεν πάει άλλο», είπε χαρακτηριστικά. «Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει. Μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν για Ελλάδα και Ευρωζώνη πρέπει οπωσδήποτε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Δεν πάει άλλο»

Η παραπάνω αποστροφή ερμηνεύτηκε ως αίτημα για εκλογές στην περίπτωση όπου με την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να προκύψει συγκυβέρνηση.

Η κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2009 για την ανάγκη λήψης ριζικών μέτρων, χωρίς να εισακουστεί, όπως και ότι είχε διατυπώσει σφοδρές επιφυλάξεις για το αν βγαίνει το μίγμα της πολιτικής που προέβλεπε το αρχικό και το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Προέβλεψε δε ότι η χώρα κινδυνεύει να υποστεί από τους εταίρους της παραδειγματικά μέτρα προσαρμογής για να καταστεί παράδειγμα προς αποφυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v