Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία:Αναγκαία η μείωση χρέους σε 120% του ΑΕΠ

Το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ της χώρας είναι η θέση της Γερμανίας, όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο γερμανική κυβερνητική πηγή, η οποία μάλιστα τάσσεται υπέρ της μόνιμης εποπτείας της Αθήνας.

Γερμανία:Αναγκαία η μείωση χρέους σε 120% του ΑΕΠ
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί σε πολλούς τομείς και το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ της χώρας, είναι η θέση της Γερμανίας, όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο γερμανική κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο όταν θα έχουν στα χέρια τους την έκθεση της τρόικας για το ελληνικό χρέος θα μπορέσουν να καθορίσουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ενώ το θέμα αυτό πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι τη σύνοδο της Τετάρτης.

Οι αποφάσεις για τα μέτρα επανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα αποφασιστούν, σύμφωνα πάντα με τις γερμανικες πηγές, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. αύριο Σάββατο.

Επίσης, η πηγή του Reuters ανέφερε ότι μελετάται να περιληφθούν μέτρα οικονομικής στήριξης του ΔΝΤ μέσα στα προγράμματα σταθερότητας του EFSF, ώστε να παραμείνει ενεργό το ΔΝΤ σε αυτά.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι παραμένουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία και σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες προς επίλυση, καθώς διενεργούνται πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε ανώτατα επίπεδα, μέχρι τη δεύτερη σύνοδο κορυφής μέσα στην εβδομάδα.

Υπάρχει ένας αριθμός επιλογών που συζητούνται για τη μόχλευση του EFSF, με μία πιθανότητα τη λύση της ασφάλισης στις εκδόσεις της πρωτογενούς αγοράς.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί από τον Ιούλιο και μάλιστα έχει επιδεινωθεί σε πολλούς τομείς, υποστηρίζει η ίδια κυβερνητική πηγή της Γερμανίας η οποία συμπληρώνει ότι «απαιτείται πιο μόνιμη εποπτεία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v