Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: ICAP και CLS Bank ετοιμάζονται για δραχμή

Για διάλυση του ευρώ και επιστροφή εθνικών νομισμάτων ετοιμάζονται κορυφαίες εταιρίες συναλλαγών, όπως η ICAP Plc. και η CLS Bank International, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

WSJ: ICAP και CLS Bank ετοιμάζονται για δραχμή
Για διάλυση του ευρώ και επιστροφή εθνικών νομισμάτων ετοιμάζονται κορυφαίες εταιρίες συναλλαγών. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ICAP Plc., η οποία λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών, δήλωσε την Κυριακή ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Ανώτατα στελέχη της δηλώνουν πως οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και στο πώς θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Όπως τόνισαν, η εταιρία δοκιμάζει τεχνολογία που θα επέτρεπε στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή, εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Επίσης, η CLS Bank International, η πλατφόρμα της οποία δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίζουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί stress test για να προετοιμαστεί σε πιθανή διάλυση του ευρώ, με βάση πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v