Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργίου:"Διώκομαι γιατί δεν μαγείρεψα τα βιβλία"

Διώκομαι γιατί δεν μαγείρεψα τα βιβλία, δηλώνει σε συνέντευξη στους Financial Times ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ που κατηγορείται ότι "φούσκωσε" το μέγεθος της δημοσιονομικής κρίσης της Ελλάδας.

Γεωργίου:Διώκομαι γιατί δεν μαγείρεψα τα βιβλία
«Διώκομαι γιατί δεν μαγείρεψα τα βιβλία,» δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ που κατηγορείται ότι «φούσκωσε» το μέγεθος της δημοσιονομικής κρίσης της Ελλάδας, δρώντας έτσι εναντίον των εθνικών συμφερόντων.

«Θα θέλαμε να είμαστε ένας καλός, αδιάφορος οργανισμός που απλώς κάνει την δουλειά του. Δυστυχώς, η στατιστική στην Ελλάδα είναι πεδίο μάχης,» δήλωσε ο επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης, στατιστικής αρχής της χώρας.

Ο κ. Γεωργίου, που εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 20 χρόνια, διορίστηκε το 2010, με την συμφωνία του ΔΝΤ και της Κομισιόν ώστε να εξυγιάνει την ελληνική στατιστική αρχή.

Ωστόσο βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις καταγγελίες της κ. Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ότι υπήρξε ηθελημένη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από 13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, έτσι ώστε να καταστεί επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες της κ. Γεωργαντά, ο κ. Γεωργίου έχει κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v