Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτάσεις μερικής εξαγοράς για Europ. Goldfields

Προτάσεις εξαγοράς περιουσιακών της στοιχείων έχει δεχθεί η European Goldfields, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως ανακοίνωσε χθες, με αφορμή την έντονα ανοδική κίνηση της μετοχής.

Προτάσεις μερικής εξαγοράς για Europ. Goldfields
Προτάσεις εξαγοράς περιουσιακών της στοιχείων έχει δεχθεί η European Goldfields, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι ο όμιλος Ελλάκτωρ, όπως ανακοίνωσε χθες, με αφορμή την έντονα ανοδική κίνηση της μετοχής.

Οι μετοχές της European Goldfields, κύριο περιουσιακό στοιχείο της οποίας είναι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική που ελέγχονται από τη θυγατρική της «Ελληνικός Χρυσός», διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια του Λονδίνου (ΑΙΜ) και του Τορόντο. Η μετοχή της έκλεισε χθες στις 7,20 στερλίνες. Η διοίκηση δηλώνει πως δεν θα προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις με τους υποψηφίους επενδυτές εκτός και αν υπάρξει δεσμευτική συμφωνία.

Στις 22 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η πρόσφατη συμφωνία για τη συμμετοχή του Κατάρ στο μετοχικό της κεφάλαιο, με παράλληλη χρηματοδότηση της επένδυσης στη Χαλκιδική. Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 13 εκατ. μετοχών της European Goldfields στην Qatar Holding, ήτοι ποσοστού 7,07% του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκατ. δολ. Καναδά.

Η Qatar Holding, που αποκτά και ποσοστό μετοχών που ελέγχει ο επικεφαλής της ΑΚΤΩΡ Δημ. Κούτρας, διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με τιμή 13 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου του Κατάρ θα συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής στην επένδυση της Χαλκιδικής, με χορήγηση δανείου 600 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, ενώ άλλα 150 εκατ. δολ. ΗΠΑ θα δώσουν οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v