Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκαραμαγκάς: Συνάντηση ΥΕΘΑ με απεσταλμένο HDW

Για τη μεταβίβαση στον όμιλο Thyssen Krupp των μετοχών της HDW, καθώς και την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία, συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με τον ειδικό απεσταλμένο της ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, HDW, Walter Freitag.

Σκαραμαγκάς: Συνάντηση ΥΕΘΑ με απεσταλμένο HDW
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον κ. Walter Freitag, ειδικό απεσταλμένο και μέλος του Δ.Σ. της γερμανικής εταιρείας Howaldtswerke-Deutsche Werft στην οποία ανήκει η επιχείρηση ”Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε” του Σκαραμαγκά.

Στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν και η μεταβίβαση στον όμιλο Thyssen Krupp των μετοχών της H.D.W., όπως και η εργασιακή ασφάλεια των εργαζόμενων στην εταιρία ”Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε”.

Ο κ. W. Freitag διαβεβαίωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Π. Σπηλιωτόπουλο ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα ελληνικά συμφέροντα αναφορικά με την πορεία των ναυπηγείων, όπως και ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι όροι της σύμβασης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα στης εργασιακής ασφάλειας, διαβεβαίωσε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεσμεύονται να διατηρήσουν το σύνολο των θέσεων εργασίας στο ναυπηγείο.

Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από τον Γερμανό απεσταλμένο να υπάρξει συγκεκριμένη και αποτυπωμένη δέσμευση του ομίλου και ο κ. W. Freitag διαβεβαίωσε ότι πριν το τέλος του έτους θα σταλεί δεσμευτική επιστολή που θα διασφαλίζει την εργασιακή ασφάλεια προς την ελληνική πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο