Κουκιάδης: Το α΄τρίμηνο ο διαγωνισμός για ΟΠΑΠ

"Στόχος μας είναι ο διαγωνισμός για την πώληση του ποσοστού του ΟΠΑΠ να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο", δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΔ κ. Γιάννης Κουκιάδης.

Κουκιάδης: Το α΄τρίμηνο ο διαγωνισμός για ΟΠΑΠ
Διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού που κατέχει στον ΟΠΑΠ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέχρι τον Μάρτιο η Ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Στόχος μας είναι ο διαγωνισμός για την πώληση του ποσοστού του ΟΠΑΠ να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο", δήλωσε στο πρακτορείο ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Γιάννης Κουκιάδης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΔ ποσοστό 29% που κατείχε το δημόσιο στον Οργανισμό.

Ο κ. Κουκιάδης αρνήθηκε να προσδιορίσει πότε εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση. "Υπάρει μια σειρά ζητημάτων που συνδέονται με την ολοκλήρωση (της πώλησης) τα οποία δεν έχουν χρονικό περιορισμό", σημείωσε. "Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα καθώς υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον".

Αναφερόμενος στον στόχο για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ φέτος από αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Κουκιάδης δήλωσε πως ο στόχος αυτός δεν είναι εφικτός και πως το Ταμείο στοχεύει σε έσοδα 4,7 δισ. ευρώ.

Τόνισε, δε, πως "κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν μπορεί να πουληθεί εάν δεν ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για το PSI και το (δεύτερο) πακέτο διάσωσης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v