Κατέθεσαν 18 άτομα για Energa - Hellas Power

Προσεχώς αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελέως, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με τις συμβάσεις προμήθειας μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ και των εταιρειών Hellas Power και Energa.

Κατέθεσαν 18 άτομα για Energa - Hellas Power
Προσεχώς αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί αναφορικά με τις συμβάσεις προμήθειας μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ και των εταιρειών Hellas Power και Energa.

Τις επόμενες ημέρες η εισαγγελέας αναμένεται να υποβάλει το πόρισμά της με το οποίο θα αποφαίνεται αν θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των εμπλεκομένων η αν η υπόθεση θα πρέπει να αρχειοθετηθεί.

Σημερα 18 άτομα που κλήθηκαν με την ιδιότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων υπέβαλαν στην κ. Παπανδρέου τα υπομνήματά τους και αντέκρουσαν τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου αλλα και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για τα οποία ελέγχονται.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή πόρισμα της αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σύμφωνα με το οποίο 120 εκατομμύρια που έπρεπε να αποδοθούν από τις εταιρείες στην ΔΕΗ κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία.

Συμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι ύποπτοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν οτι δεν οφείλουν χρήματα στην ΔΕΣΜΗΕ . Αντίθετα εμφανίζονται να προβάλλουν τον ισχυρισμό οτι η ΔΕΣΜΗΕ τους οφείλει 40 εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολογήσεις. Οι ίδιοι μάλιστα κατέθεσαν στην εισαγγελική λειτουργού οτι έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό δημόσιο αναφορικά με το ειδικό τέλος ακινήτων αλλα και τα δημοτικά τέλη.

Εύα Καραμανώλη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v