Γ. Παπανδρέου στο TIME: "Ήμασταν το πειραματόζωο"

«Ήμασταν το πειραματόζωο, ένα πείραμα», δήλωσε στο TIME ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για την παροχή δανείων διάσωσης δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Γ. Παπανδρέου στο TIME:
«Ήμασταν το πειραματόζωο, ένα πείραμα», δήλωσε στο περιοδικό TIME ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για την παροχή δανείων διάσωσης δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Αναφερόμενος στο θέμα του δημοψηφίσματος, τόνισε πως πρότεινε την ιδέα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το δεύτερο πακέτο διάσωσης διότι «οι Έλληνες έπρεπε να αισθανθούν ότι το πρόγραμμα δεν τους επιβλήθηκε». «Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση», σημείωσε. «Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλαμε το πρόγραμμα (διάσωσης) ή όχι, αν θέλαμε να παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι, αν αυτό θα είχε συνέπειες».

Ο ίδιος επέμεινε ότι τόσο η Angela Merkel όσο και ο Nicolas Sarkozy γνώριζαν την πρόθεσή του για το δημοψήφισμα. «Ήμουν πολύ αισιόδοξος ότι οι Έλληνες θα έλεγαν ‘ναι’, είναι δύσκολο όμως, θα περάσουμε τη διαδικασία, ό,τι και αν χρειαστεί», δήλωσε για να συμπληρώσει: «Και γι’ αυτόν τον λόγο δυσαρεστήθηκα τόσο που υπήρχαν ορισμένες αρνητικές αντιδράσεις στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v