Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία"

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες.

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Schauble ανέφερε σε ομιλία του στην πόλη της Κολωνίας, ότι αν η Ελλάδα εκλέξει μια πλειοψηφία η οποία δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις, θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι μια εθελοντική απόφαση.

"Η μελλοντική κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της χώρας" δήλωσε ο κ. Schaeuble.

"Αν οι Έλληνες ψηφοφόροι εκλέξουν μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί αυτές τις συμφωνίες, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Schaeuble επανέλαβε ότι η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο αλλά χρειάζεται ακόμα χρόνο και τόνισε ότι η οικονομική πολιτική της Γερμανίας δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα των γαλλικών και των ελληνικών εκλογών.

"Θα εργαστούμε στενά μαζί με την Γαλλία όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών" σημείωσε ο κ. Schaeuble, αλλά τόνισε ότι "δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευόμαστε τις συμφωνίες μετά από κάθε εκλογή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v