Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανόραμα καινοτομίας και... ευκαιριών

Ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής και πανεπιστημιακής κοινότητας στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας». Δηλώνουν ότι υπάρχει και η Ελλάδα της ανάπτυξης. Οι κλάδοι που πρωτοπορούν.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Πανόραμα καινοτομίας και... ευκαιριών
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το τριήμερο πολυσυνέδριο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» με τις εισηγήσεις δεκάδων επώνυμων παραγόντων της επιχειρηματικής και πανεπιστημιακής κοινότητας και την παρουσία πολυπληθούς κοινού που αποτελείτο κυρίως από νέους επιστήμονες και φοιτητές.

«Ψυχή» αυτού του πολυσυνεδρίου, το μεγαλύτερο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού, ο γνωστός καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Από τα ονόματα των εισηγητών ενδεικτικά αναφέρουμε τους κ.κ. Ιωάννη Κωστόπουλο διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικά Πετρέλαια, Γεράρδο Γεώργιο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Πλαίσιο, Γουρδομιχάλη Γεώργιο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της G. BROS MARITIME, Δελένδα Νίκο, γενικό διευθυντή πωλήσεων και Εκπαίδευσης της EFG Eurolife Ασφαλιστική,

Ακόμα τους κ.κ. Κεραστάρη Αντώνη Chief Executive Officer της Hellas Online, Μακρή Αντώνη εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Λ.Π.Ε., Μαυρέλη Γιώργο γενικό διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της INTERAMERICAN, Μπελλέ Αριστείδη πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Νηρεύς, Πρωτόπαπα Σοφία Managing Director της OLN Learning, Σταθόπουλο Νίκο Managing Partner της BC Partners, Χαριτάκη Νικόλαο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Τ.Α.ΝΕ.Ο., Χαραλαμπίδη Δαμιανό Chief Operating Officer της Vodafone Ελλάδας, Σωτηράκο Μιχάλη αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ.ά.

Κοινή αντίληψη των συμμετεχόντων ήταν οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία με την προϋπόθεση ότι όλοι θα επικεντρωθούμε στην ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, στις εξαγωγές και στην καινοτομία.

Βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν άλλωστε να αναδείξει «την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα που σε πείσμα των καιρών επιχειρεί, καινοτομεί, εξάγει και δημιουργεί πλούτο, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Αυτό επετεύχθη, μέσα από τις 30 και πλέον εισηγήσεις, -σχετικά με τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν 20 κλάδοι/τομείς της οικονομίας-, που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι νέοι που κατέκλεισαν το Μέγαρο Μουσικής.

Οι νέοι που παρακολούθησαν το πολυσυνέδριο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ό,τι πιο επίκαιρο, καινοτόμο και επιτυχημένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην χώρα μας ανά κλάδο.
 
Είχαν την ευκαιρία να μάθουν για πολλά υποσχόμενους χώρους που δεν είναι ευρέως γνωστοί όπως η μικροηλεκτρονική, η γεωργία νέων καλλιεργειών, οι εφαρμογές για smartphones, η πληροφορική και οι νέες τάσεις της, το animation design, το mobile marketing κ.τλ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των χορηγών του πολυσυνεδρίου ήταν και το Euro2day.gr στο πλαίσιο της πολιτικής της ιστοσελίδας για τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ανάδειξης νέων ιδεών και ευκαιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v