Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος

Μετά από τα απανωτά δημοσιεύματα του Euro2day.gr και την σημερινή αποκάλυψη για offshore εταιρεία, ο Γ. Βερνίκος υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή. Η υπόθεση με το πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος
Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο "ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Γιώργου Βερνίκου". 
 
Το Euro2day.gr με δημοσίευμα από την πρώτη στιγμή της υπουργοποίησης έχει αναδείξει το ζήτημα του προστίμου ύψους 200.000 ευρώ που έχει επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον επιχειρηματία. Περιέγραψε την ουσία της υπόθεσης και το πως ζημιώθηκαν οι μικρομέτοχοι και έθεσε τα ερωτήματα που τίθενται.

Νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με την offshore εταιρία Vernicos Offshore Group, θυμίζοντας ότι απαγορεύεται η συμμετοχή υπουργών στις εν λόγω εταιρίες. 

Ο κ. Βερνίκος με δήλωση του υποστήριξε ότι "με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπο μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου, αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες", και προσέθεσε ότι αν είχε ενημερωθεί από κάποια νομική υπηρεσία του κράτους "θα ενημέρωνα σχετικά τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v