Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Μείωση αμυντικών δαπανών

Η μείωση των αμυντικών δαπανών και η καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών στους ιδιώτες περιλαμβάνονται στους άμεσους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής YΠΟΙΚ, Χ. Σταϊκούρας στο συνέδριο του Economist

Σταϊκούρας: Μείωση αμυντικών δαπανών
Η διαμόρφωση ενός πληρέστερου σχεδίου, το οποίο θα ενσωματώνει τις δεσμεύσεις της χώρας σε συνδυασμό όμως με μέτρα για την ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο, αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στη χώρα, υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα των μέτρων που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.

Στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που λιμνάζουν, οι αποκρατικοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανάπτυξης.

"Έχουμε υπογραμμίσει την ανάγκη να εφαρμόσουμε επιπρόσθετες πολιτικές για να αντιστρέψουμε την αυξανόμενη ανεργία, να συγκρατήσουμε την ύφεση και να βοηθήσουμε την οικονομία να ανακάμψει" σημείωσε.

Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η μείωση των αμυντικών δαπανών και η καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών στους ιδιώτες υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την μείωση των αμυντικών δαπανών, την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών σε προμηθευτές του δημοσίου και την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Προς απογοήτευση των προμηθευτών του δημοσίου, ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι τα χρέη των περίπου 6,4 δισ. ευρώ που οφείλει το κράτος σε ιδιώτες, φέτος θα αποπληρωθούν περίπου τα 4 με 4,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην μείωση των "δίδυμων ελλειμμάτων", του δημόσιου ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

ια τις προσλήψεις στο Δημόσιο είπε ότι θα γίνει ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο και ο κανόνας 1προς 5 (πέντε αποχωρήσεις μια πρόσληψη) θα γίνει 1 προς 10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v